Main menu

header

   Boala Crohn este o afecţiune inflamatorie intestinală, ce cauzează inflamaţia şi ulceraţia tractului digestiv. Poate afecta orice porţiune a tubului digestiv, dar are predilecţie pentru partea terminală a intestinului subţire (ileon) şi a intestinului gros (colon). Boala este deseori întâlnită la mai mulţi membri ai aceleiaşi familii (transmitere genetică). 

Cauzele rămân necunoscute
     Printre simptomele acestei afecţiuni se numără crampele abdominale dureroase, diaree (uneori cu eliminare de sânge) şi scăderea în greutate. Deşi nu se cunosc până în prezent cauzele acestei boli, se ştie că ea poate fi declanşată de o reacţie alergică la cereale sau la produsele pe bază de lapte ori la bacterii sau virusuri din intestin. În afara unor măsuri ce calmează simptomele bolii - urmarea unui regim echilibrat, consumul abundent de lichide şi administrarea de ulei de peşte - trebuie să ştiţi că există plante foarte eficiente în aceste situaţii. Printre aceste plante se numără: muşeţelul, coada-şoricelului, nalba mare şi lumânărica.

Leacuri naturiste
     Muşeţel. Opăriţi o linguriţă cu plantă într-o cană cu apă şi lăsaţi la infuzat circa zece minute. Infuzia trebuie băută de trei ori pe zi, câte o cană înainte de mese. Nalbă mare. Puneţi trei grame de rădăcină de plantă într-o cană cu apă clocotită. După ce infuzaţi zece minute strecuraţi şi beţi trei căni pe zi. Coada-şoricelului. Infuzaţi o linguriţă cu plantă uscată într-o cană cu apă clocotită. După cinci minute strecuraţi. Preparatul trebuie băut într-o cantitate de patru căni pe zi. Lumânărică. Puneţi două grame de plantă într-o cană cu apă fiartă. Strecuraţi după ce se infuzează vreme de un sfert de oră. Pacientul trebuie să bea trei căni pe zi. 
Elena Şerban

    Recomandare Suferinzii de boala Crohn trebuie supravegheaţi permanent de personalul medical.  În cazuri mai grave este necesară intervenţia chirurgicală, pentru înlăturarea părţilor afectate din intestin.