Lipsa totală a apetitului sexual la femei, cunoscută sub numele de frigiditate, îşi găseşte rezolvarea folosind metodele naturiste. Având drept cauze principale factori psihici, cum ar fi raporturi sexuale inadecvate, stresul sau oboseala cronică, boli ale organelor genitale şi, nu în ultimul rând, teama de sarcină, frigiditatea afectează, în acest moment, trei femei din zece. Lipsa libidoului poate fi prevenită printr-o viaţă cât mai echilibrată, evitarea pe cât posibil a stresului şi crearea unei bune dispoziţii, precum şi respectarea regulilor de igienă intimă. Se recomandă consumul a cât mai multor legume (usturoi, ceapă, morcovi, spanac, ovăz, grâu, ardei, ouă, roşii, salată verde), dar şi a fructelor şi a tărâţelor.
Cardamonul, sămânţa dragostei
Un rol important în tratarea frigidităţii îl are infuzia de sunătoare. Mod de preparare: 20 g de flori se infuzează pentru zece minute într-un litru de apă. Se consumă o cană în fiecare seară. Acelaşi efect benefic îl are şi infuzia de rozmarin (20 g de flori la un litru de apă clocotită). Folosit mai ales în condimentarea cafelei, cardamonul, condiment tradiţional arab, este cunoscut sub denumirea de sămânţa dragostei, datorită proprietăţilor sale antifrigiditate. Preparatul-minune se prepară astfel: peste două gălbenuşuri de ou se pun două vârfuri de cuţit de cardamon şi două linguriţe cu miere, apoi se amestecă bine şi se consumă cu înghiţituri mici. Efectele elixirului obţinut din cardamon, plantă ce poate fi achiziţionată de la orice magazin naturist, sunt uimitoare.
Gingsengul românesc
Cunoscut sub denumirea de „gingsengul românesc”, brânca-ursului este recomandată de specialişti drept remediu excelent în tratarea frigidităţii, sterilităţii la femei şi la bărbaţi, menopauzei premature şi a insuficienţei ovariene. Tratamentul constă într-o linguriţă cu tinctură de brânca-ursului diluată cu puţină apă, de patru ori pe zi. Tinctura se poate cumpăra de la magazine naturiste sau se poate prepara astfel: se macină seminţele de brânca-ursului cu o râşniţă de cafea, se pune pulberea obţinută într-un borcan, ce va fi umplut trei sferturi, şi se acoperă cu alcool. Se lasă la macerat zece zile, agitând din când în când, şi se depozitează în sticle închise la culoare.
Hidromelul, remediu de top
Potrivit specialiştilor, cel mai eficient remediu natural în acest moment în tratarea frigidităţii este hidromelul, o băutură slab alcoolizată, pe bază de miere. Mod de preparare: într-o sticlă de un litru se pun opt linguri cu miere polifloră, o jumătate de linguriţă cu polen de albine şi apă plată. Se lasă la macerat două zile, la temperatura camerei, agitându-se de câteva ori pe zi. Elixirul rezultat are un gust plăcut, acrişor şi acidulat, cu efecte extraordinare. Se consumă două-trei pahare pe zi pe stomacul gol. Un remediu excelent este şi cura cu tinctură de lemn-dulce, din care se iau patru linguriţe pe zi o perioadă de două săptămâni. Se face pauză vreme de 14 zile, apoi se reia tratamentul. Acesta are efecte bune şi în cazurile de infertilitate sau de amenoree. Ioana Ene