de Anda Postolache
Un studiu realizat de cercetătorii italieni asupra populaţiilor din sudul Europei arată că utilizarea cepei în alimentaţia zilnică, mai ales sub formă crudă, reduce riscul apariţiei cancerului şi tratează cu succes numeroase alte afecţiuni.
Stabilizează tensiunea oculară
Banala ceapă luptă cu tumorile, de la cele bucale până la alte forme precum esofagiene, colono-rectale, laringiene, de sân, ovariene, de prostată sau renale. Această legumă este şi un bun adjuvant în afecţiunile căilor respiratorii, previne formarea pietrelor la vezica urinară, atenuează durerile reumatice sau de gută, aduce tensiunea oculară la nivelul optim, iar o ceapă mare, consumată zilnic în salate, previne pierderile de memorie care duc la cumplita boală a contemporaneităţii, Alzheimer.
Luaţi trei-şase linguri pe zi
Pentru a obţine siropul de ceapă aveţi nevoie de: 200 de grame de ceapă tocată, 100 de grame de miere şi două pahare cu apă. Într-un vas emailat se pun ceapa tocată şi apa. Se acoperă şi se fierbe la foc domol, până compoziţia scade la jumătate. După ce se răceşte se strecoară bine, iar lichidul rezultat se toarnă într-o sticlă. Siropul se poate păstra două-trei zile la temperatura camerei şi chiar o săptămână la frigider. Copiilor li se dau una-şase linguriţe pe zi (în funcţie de vârstă), iar adulţii pot lua de la trei la şase linguri pe zi.
Atenţie! Persoanele cu sensibilitate gastrică la ceapă trebuie să introducă treptat câte o cantitate mică în alimentaţie, până se obişnuieşte stomacul sau colonul iritabil cu aceasta.
- Pentru a vă feri de mirosul persistent de ceapă beţi un pahar cu suc acrişor de portocale!