de Elena Nedelcu
Negii sunt excrescenţe ale pielii, inofensive, noncancerigene, care pot apărea, de regulă, la orice persoană cu imunitate scăzută, indiferent de vârstă. Chiar dacă nu sunt periculoşi pentru sănătate şi nu riscă să devină tumori maligne, aceştia sunt inestetici şi dureroşi, mai ales că pot apărea, la nivelul corpului, în diferite zone. De obicei, negii dispar de la sine dacă aveţi noroc în câteva săptămâni. Dacă nu, puteţi să-i eliminaţi rapid cu ajutorul remediilor naturiste.
Pot fi luaţi din piscine
Negii apar de la virusul Papilloma, iar cele peste 100 de rădăcini ale sale se pot transmite destul de repede. Există şase tipuri de negi, dar cei mai răspândiţi sunt cei comuni, care apar de obicei pe mâini, dar pot să erupă în oricare parte a corpului. Pot fi recunoscuţi după aspectul rugos, gri-maroniu, cu o formă circulară. Pe lângă cei comuni mai sunt şi negii plantari, care apar la nivelul piciorului şi sunt extrem de dureroşi, iar persoanele care au aceste probleme întâmpină dificultăţi la mers. Ei pot fi luaţi din piscine, bazine de înot, căzi şi băi străine.
Rezultate uimitoare cu smochine şi cartofi
Pentru a scăpa de negi aveţi mai multe alternative, corelate cu timpurile moderne. Dacă vreţi să alegeţi îndepărtarea lor pe cale chirurgicală, prin electrocauterizare sau chiuretaj, trebuie să ştiţi că, de cele mai multe ori, în acel loc vor rămâne semne la fel de inestetice, în special dacă pigmentul pielii este închis. Aşa că lăsaţi deoparte tehnicile moderne, care sunt şi destul de costisitoare, şi apelaţi la natură. Încercaţi tamponările pe locul afectat cu ulei de ricin, care este, poate, cel mai eficient tratament împotriva negilor. Trebuie să-l aplicaţi direct pe zona cu probleme, în fiecare seară, iar în câteva luni veţi observa că micile excrescenţe s-au retras şi chiar au dispărut.
Dacă dispuneţi de smochine proaspete e bine să ştiţi că şi acestea constituie un remediu bun. Preparaţi un suc natural şi aplicaţi pe zona iritată de mai multe ori pe zi, timp de două săptămâni.
Faceţi băi cu oţet
Băile fierbinţi cu apă şi oţet, chiar dacă sunt urât mirositoare, vă vor ajuta să combateţi negii. În fiecare săptămână umpleţi cada cu apă cât de fierbinte puteţi să suportaţi, adăugaţi o cană cu oţet şi încercaţi să vă „relaxaţi” în baie timp de 90 de minute.
Mai puteţi folosi şi cartof crud. Astfel, timp de două săptămâni aplicaţi pe locul afectat, de mai multe ori pe zi, o felie de cartof crud şi apoi bandajaţi-vă. Veţi observa rezultate uimitoare chiar după primele şapte zile.
Ceapa, o soluţie sigură
Arborele de ceai, sub formă de cremă, poate fi o bună soluţie pentru a scăpa de negi. Masaţi-vă în fiecare seară, timp de mai multe săptămâni, cu cremă obţinută din acesta, iar dimineaţa curăţaţi-vă zona cu apă şi săpun.
Ceapa constituie şi ea un bun tratament pentru negi. Tăiaţi o ceapă în jumătate şi frecaţi zona afectată de mai multe ori pe zi. Este o soluţie eficientă, iar rezultatele vor fi vizibile în doar câteva zile.
Îndepărtaţi-i cu acid salicilic
O altă metodă noninvazivă şi eficientă pentru îndepărtarea negilor o constituie acidul salicilic. Este un medicament ce nu necesită prescripţie medicală, acesta fiind o componentă activă a Aspirinei, care înmoaie pielea de la suprafaţa negului, astfel încât să se desprindă uşor atunci când vreţi să-l îndepărtaţi. Acidul salicilic se găseşte în farmacii sub formă de cremă, plasture sau bandă adezivă, care se aplică pe neg. Dacă doriţi să aveţi rezultate cât mai bune şi cât mai rapide trebuie să urmaţi câteva sfaturi: înainte să aplicaţi acidul veţi spăla foarte bine zona cu apă călduţă, pentru ca pielea să se înmoaie, puneţi medicamentul înainte să vă culcaţi, acoperiţi zona cu un bandaj, pentru a o proteja, iar dimineaţa veţi curăţa locul. Dacă repetaţi această acţiune timp de mai multe zile, ţesutul care formează negul se va înmuia, astfel încât să-l puteţi îndepărta prin frecare cu o pilă sau cu o piatră ponce. Pentru că negul conţine viruşi vii şi o dată ce pila intră în contact cu acesta viruşii se transmit şi pe ea, este indicat ca după ce aţi folosit-o să nu o mai utilizaţi şi în alte scopuri şi să o sterilizaţi cât de bine puteţi sau să o aruncaţi.