de Elena Şerban
Cu ajutorul cojii de portocale vă îmbunătăţiţi starea generală de sănătate, digestia funcţionează mai bine, reduceţi numărul infecţiilor şi diminuaţi nivelul colesterolului.
Adio aciditate şi arsuri la stomac!
Potrivit cercetătorilor, cine nu foloseşte coaja de la portocale greşeşte foarte mult, deoarece aceasta are mai mulţi fitonutrienţi şi flavonoide decât pulpa. De asemenea, deţine şi proprietăţi antiinflamatorii, graţie cărora scăpaţi de aciditate, de arsuri la stomac, de diaree sau de flatulenţă. Tot în învelişul acestor citrice se găsesc vitaminele A şi C, puternici antioxidanţi naturali, care luptă împotriva bolilor.
Un alt avantaj al consumului de coajă de portocală este acela că ajută la vindecarea cancerului mamar, graţie flavonoidului numit hesperidină.
Luptă cu tumorile
Consumul de coajă de portocale se dovedeşte eficient şi în lupta cu tumorile de piele. Acest lucru este posibil deoarece conţine d-limonină, care este o excelentă armură în calea razelor ultraviolete. Pentru a activa această armă naturală nu trebuie decât să frecaţi pielea cu coaja unei portocale proaspăt descojite. O altă soluţie este să striviţi învelişul deasupra unui recipient în care ţineţi crema pe care o folosiţi frecvent. Aplicaţi-o apoi pe faţă sau pe corp. De asemenea, un consum regulat şi frecvent de coajă de portocală previne apariţia coşurilor şi îmbătrânirea prematură a dermei. Pentru aceasta puteţi pune în apa de baie cojile de la un kilogram de portocale.
Pont! Alegeţi portocale organice dacă nu vreţi să înghiţiţi pesticide sau ierbicide. Dacă totuşi nu aveţi de unde cumpăra astfel de portocale, spălaţi coaja foarte bine.
Important! Coaja de portocale are mai mulţi fitonutrienţi şi flavonoide decât pulpa.