Main menu

header

    De la mijlocul verii până la sfârşitul toamnei, pe tarabele pieţelor găsim sfecla roşie. Leguma conţine carbohidraţi, sodiu, potasiu, magneziu, fier, iod, cupru, vitaminele A, C, B6, fiind şi o excelentă sursă naturală de zahăr. Având doar 43 de calorii la 100 g, sfecla este recomandată în curele de slăbire. 

Cura de 21 de zile
Pentru a scăpa de anemii, de asteniile de toamnă sau de primăvară, de starea de slăbiciune de după hepatite, consumaţi sucuri de sfeclă preparate după diferite reţete: 

1. Într-o sticlă de jumătate de litru puneţi două linguri cu sfeclă roşie dată prin răzătoare, două linguri cu ulei de măsline, două gălbenuşuri de ou, două linguri cu miere polifloră şi o jumătate de lingură cu seminţe de in. Agitaţi bine şi apoi adăugaţi în sticlă, până se umple, un ceai (preparat prin macerare la rece timp de opt ore) obţinut din amestecul în părţi egale a următoarelor plante medicinale: pătlagină, coada-calului, busuioc şi vâsc. Se agită compoziţia şi se bea pe parcursul unei zile, cu o oră înaintea meselor principale. Acest sirop este foarte util în tratarea anemiilor, a asteniilor de primăvară şi de toamnă.

2. Amestecaţi 100 ml suc de sfeclă cu 100 ml suc de ţelină şi 200 ml suc de morcovi. Beţi din acest amestec câte un pahar dimineaţa, înainte cu o oră de micul dejun. Cura trebuie urmată timp de 21 de zile.

Elena Şerban
Atenţie! Nu este indicată în curele diabeticilor