Nimic nu este la voia întâmplării în natură. Acesta este un lucru care se ştie de foarte multă vreme. De aceea, pentru cei care au citit romanul „Codul lui Da Vinci”, scris de americanul Dan Brown, nu a fost deloc o surpriză să afle că plantele, animalele şi organismul omenesc sunt caracterizate de raporturi dimensionale, ce se apropie de acelaşi număr: 1,618. De exemplu, seminţele de floarea-soarelui sunt dispuse sub formă de spirală, raportul dintre diametrele oricăror două spire alăturate fiind de 1,618. De asemenea, corpul omenesc este constituit din „segmente” ale căror raporturi proporţionale sunt întotdeauna egale cu 1,618.
Nimic nu e întâmplător!
Tot aparent surprinzătoare ar putea părea analogia dintre organele din corpul uman şi diverse legume sau fructe. Cu toate acestea, pe măsură ce veţi citi rândurile următoare, vă veţi convinge. Exemple? Nenumărate, după cum urmează: - Morcovul şi ochiul. O felie de morcov (obţinută prin tăiere transversală) seamănă destul de mult cu ochiul uman. Deşi această potrivire se opreşte aici, legătura dintre ochi şi morcov continuă: conform farmaciei verzi, prin consumul de morcovi cruzi sau de suc de morcov se măreşte fluxul sangvin către ochi; - Strugurii şi inima. Fructele specifice toamnei sunt aşezate într-un ciorchine ce are forma unuia dintre cele mai importante organe umane: inima.
De asemenea, boabele de struguri arată precum celulele sângelui. Conform cercetărilor de ultimă oră, strugurii, mai ales cei roşii, sunt extrem de revigoranţi pentru inimă;
- Fasolea şi rinichii. Este imposibil să nu fi remarcat asemănarea extraordinară dintre o boabă de fasole şi rinichiul uman. Şi (nu e culmea?) ceaiul din teci de fasole menţine buna funcţionare a acestor organe, a căror importanţă o subliniază de mii de ani medicina tradiţională chineză;
- Ţelina şi oasele. Alburii la culoare şi drepte ca aspect, rădăcinile de ţelină au în componenţă 23% sodiu. Ştiţi cât sodiu au în componenţă oasele noastre? Fix 23%.
De aceea, pentru ca organismul să nu se aprovizioneze cu sodiul de care are nevoie din oase şi acestea să nu devină fragile şi să se rupă mai uşor, consumaţi din plin ţelină;
- Măslinele. Micuţe şi ovoide, fructele măslinului contribuie la buna funcţionare a ovarelor;
- Citricele. Au forma glandelor mamare ale femeii. Administrarea de astfel de fructe, în stare naturală sau sub formă de suc, ajută la menţinerea sănătăţii sânilor;
- Cartofii dulci arată ca pancreasul şi chiar echilibrează indexul glicemic la diabetici;
- Smochinele. Sunt cafenii la exterior, cresc în perechi de două câte două şi sunt pline de seminţe. Consumul de smochine crude ajută la eliminarea sterilităţii spermei;
- Vinetele, avocado şi perele/uter şi cervix. Aceste fructe şi legume au forma unor organe existente în organismul femeilor (uter şi cervix), având efect excelent exact asupra acestora. De altfel, consumul de avocado previne cancerul cervical.
Elena Şerban
Nucile şi emisferele cerebrale Cu „emisferele sale”, una în stânga şi una în dreapta, nuca arată ca un creier micuţ. V-aţi gândit privind o jumătate de miez de nucă la faptul că seamănă cu capul unui om fără calota craniană? Poate că nu, deşi încreţiturile de pe miezul de nucă arată ca un neocortex. Mai trebuie să ştiţi, de asemenea, că nucile ajută la buna funcţionare a creierului. Aşa că nu evitaţi să mâncaţi nuci. Dar proaspete, netratate termic.
Roşia şi inima
Într-o secţiune transversală se pot remarca astfel cele patru compartimente ale acestei legume. Asemănarea cu o inimă? Foarte mare! De altfel, şi studiile arată că mâncatul unei roşii pe zi este extrem de benefic pentru sănătatea cordului.