de Elena Şerban
Dintre cele trei feluri de zmeură, roşie, galbenă şi neagră, cea din urmă este una dintre cele mai aromate fructe de pădure. Însă, în afara gustului deosebit de bun, aceasta ar trebui consumată şi pentru că luptă împotriva cancerului colorectal. Această calitate este dată de anthocyanin, un compus conţinut de acest fruct.
Tumorile s-au micşorat
Proprietăţile anticancer au fost descoperite de Gary Stoner, un cercetător care a testat zmeura pe două grupuri de şoareci: un grup cu tumori intestinale şi unul cu o afecţiune premergătoare tumorilor. După 12 săptămâni de dietă cu zmeură neagră crudă, dimensiunile tumorilor s-au micşorat considerabil.
Pentru a avea aceleaşi rezultate, oamenii ar trebui să mănânce patru căni cu zmeură neagră în fiecare zi în cazul în care au deja tumori dezvoltate în organism.
Pont! Preventiv, se consumă o cană cu zmeură neagră în fiecare zi.