de Ana Trifan
Rodiile, aceste fructe delicioase, oferă mult mai mult decât un gust incredibil de bun. Ele conţin substanţe ce acţionează împotriva procesului de îmbătrânire şi reduc riscul apariţiei cancerului. Vă prezentăm principalele motive pentru care ar trebui să introduceţi cât mai des rodiile şi sucul acestora în dieta dumneavoastră.
Vă fereşte de tumori
Studiile au arătat că substanţele din rodie apără organismul de cancerul de sân şi de cel de plămâni. În acelaşi timp, fructul încetineşte evoluţia cancerului ce afectează prostata.
Nu trebuie să lipsească de pe masa copiilor
Compuşii din rodie interacţionează cu materialul genetic al corpului uman şi îl protejează. De aceea, e foarte important ca rodiile să nu lipsească din meniul copiilor şi al femeilor însărcinate.
Reduce îmbătrânirea prematură
Rodia este bogată în antioxidanţi, în special vitamina C. Aceştia împiedică apariţia radicalilor liberi ce duc la declanşarea bolilor şi la o îmbătrânire prematură.
De asemenea, conţine polinutrienţi ce au calităţi vindecătoare, dar şi acid elagic, un excelent antioxidant şi anticancerigen.
Scade tensiunea arterială
Consumul de rodii protejează corpul de bolile de inimă, pentru că previne depunerile de pe artere. De asemenea, rodiile scad colesterolul rău şi îl cresc pe cel bun. În cazul celor care suferă de hipertensiune, cercetările au arătat că, dacă beau zilnic 50 ml suc din aceste fructe, tensiunea sistolică scade cu până la 5%.
Dă aromă salatelor
Pentru a vă bucura de gustul rodiilor, le puteţi consuma proaspete sau sub formă de suc neîndulcit. Se recomandă, pentru a evita creşterea zahărului în sânge, să se combine în părţi egale sucul proaspăt de rodii cu apă plată. Ca să vă bucuraţi de efectele antiîmbătrânire ale sucului de rodii, stropiţi din belşug cu el salatele de fructe. De asemenea, puteţi adăuga o mână de boabe din rodii într-o salată de verdeţuri. Îi va da un gust delicios.
- Studiile au arătat că rodiile sunt benefice pentru cei care suferă de osteoartrită şi, în plus, pot preveni sau încetini evoluţia Alzheimer.