de Anda Postolache
Perioada friguroasă a început şi, în mod firesc, organismul va cere mai multe calorii şi grăsimi pentru a face faţă sezonului rece, fapt ce ar putea îngreuna activitatea ficatului. Pentru a evita problemele de natură medicală, sunt recomandate câteva ingrediente din surse naturale.
Consumaţi decoct de anghinare
Anghinarea este o plantă ce are un efect de-a dreptul miraculos în regenerarea celulei hepatice. Un decoct băut dimineaţa vă poate apăra de agresiunea asupra ficatului determinată de oboseală, stres sau excese alimentare. Desigur, aceasta nu înseamnă că puteţi exagera apoi cu băutura şi mâncărurile grele.
Cură cu lăptişor de matcă
Lăptişorul de matcă, o secreţie a albinelor tinere destinată hrănirii mătcii, este un produs bogat în aminoacizi, zaharuri, proteine şi vitamine, acestea ajutând celula ficatului să se regenereze. De asemenea, este bogat şi în vitaminele din complexul B. Se poate folosi lăptişorul de matcă în combinaţie cu alte produse ale stupului, cum ar fi propolisul şi polenul, pentru cine nu are alergie la acestea. Doza zilnică este în jur de 500 de miligrame, dar se administrează până la ora 16:00, deoarece are efect intens energizant.
Hrăniţi-vă în fiecare zi cu „aurul albinelor”
Mierea hrăneşte ficatul cu glucide naturale - fructoză şi lactoză asimilabile - de care este nevoie în organism. Este indicat consumul zilnic de miere şi pentru faptul că întăreşte sistemul imunitar, lucru cu atât mai important, cu cât suntem într-o perioadă în care răcelile sunt frecvente.