de Cătălina Tăgârţă
Garcinia cambogia este un arbust originar din sud-estul Asiei şi Indiei. Extractul din fructele şi coaja acestui copac conţine acid hidroxicidic, ce are capacitatea de a intensifica arderea zahărului din organism, de a scădea apetitul şi de a împiedic formarea şi depunerea de grăsimi.
Scade colesterolul
În bucătăria tradiţională din sudul Asiei, fructele sunt folosite în diferite preparate culinare, însă ele constituie şi un remediu natural pentru obezitate. Substanţele active din Garcinia cambogia reduc apetitul pentru dulciuri şi cresc nivelul energiei. De asemenea, ele scad producţia de trigliceride şi colesterol, mărind în acelaşi timp termogeneza şi „arzând” caloriile. Spre deosebire de chimicalele folosite în mod obişnuit în produsele pentru slăbit, extractul din Garcinia cambogia nu provoacă insomnie, nervozitate sau fluctuaţii ale tensiunii arteriale şi nu diminuează în timp activitatea cordului.
Apără stomacul
Preparatul din Garcinia cambogia (care e bogat în vitamina C) este foarte săţios, capabil să diminueze aciditatea şi să crească acţiunea protectoare asupra mucoaselor gastrice. Mai mult, scade trigliceridele serice şi ajută la diminuarea stărilor inflamatorii ale gâtului, dar şi a infecţiilor sistemului urinar şi genital.
Produsul se ia de două-trei ori pe zi, înainte cu jumătate de oră de mesele principale, iar într-o săptămână puteţi slăbi circa 2-3 kg.
- Garcinia cambogia nu prezintă reacţii adverse.