Are de zece ori mai mulţi antioxidanţi decât strugurii
Popularitatea fructului Acai a crescut foarte mult în ultima perioadă şi datorită faptului că multe vedete au inclus acest aliment în dieta lor de bază. Bogate în antioxidanţi, fibre alimentare, vitaminele B1, B2, B3, C, E, dar şi Omega 3, Omega 6 şi Omega 9, calciu, potasiu şi fibre alimentare, fructele Acai aduc o serie de beneficii organismului. Acestea conţin de zece ori mai mulţi antioxidanţi decât strugurii şi de două ori mai mult decât afinele şi rodiile.
Previne cancerul
Antioxidanţii prezenţi în aceste fructe combat radicalii liberi care atacă celulele organismului. Testele realizate în Statele Unite au dovedit că, urmând o cură cu fructe Acai Berry, peste 40% din celulele cancerigene pot fi distruse.
De asemenea, combinaţia dintre acizii graşi, fibre, aminoacizi şi antioxidanţi vă ajută să scăpaţi rapid de kilogramele în plus. Cercetătorii au demonstrat că elementele din compoziţia acestor fructe accelerează metabolismul, reduc pofta de mâncare, înlătură constipaţia şi menţin senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă. Totodată, consumul fructelor Acai reglează sistemul digestiv pentru a funcţiona în condiţii normale.
Întăreşte imunitatea
Consumat în mod regulat, fructul Acai Berry întăreşte sistemul imunitar, iar numărul mare de antioxidanţi din aceste fructe ajută la energizarea organismului. De asemenea, Acai vă ajută să vă refaceţi rapid în urma unor perioade de efort intens.
Reduce colesterolul
Antioxidanţii şi acizii graşi esenţiali din Acai Berry ajută la reducerea colesterolului rău (LDL) şi la menţinerea la un nivel optim a colesterolului bun (HDL). S-a demonstrat că phytosterolul, un alt compus al fructelor Acai, poate reduce cu până la 15% nivelul colesterolului rău din organism. Aşadar, consumul acestor fructe este recomandat pentru prevenirea afecţiunilor cardiovasculare, dar şi pentru scăderea tensiunii arteriale. Totodată, fibrele şi acizii Omega 3 din aceste fructe sunt cele mai importante arme împotriva diabetului.
Îmbunătăţeşte vederea
Aşa cum consumul de afine îmbunătăţeşte vederea pe timpul nopţii, antioxidanţii care se găsesc în fructele Acai Berry reduc oboseala ochilor, care apare atunci când petreceţi prea mult timp în faţa calculatorului, şi ajută la prevenirea unor afecţiuni ale ochiului, precum glaucomul sau degenerarea maculară.
Menţine tinereţea
Fructul Acai Berry are un rol important în încetinirea procesului de îmbătrânire şi a degradării celulelor. Boabele de Acai sunt recunoscute ca fiind bogate în antioxidanţi, cu proprietăţi antiîmbătrânire. Astfel, pielea şi tenul vor deveni mai sănătoase şi mai strălucitoare, deoarece acest fruct conţine o cantitate importantă de vitamina E.
Fructele pot fi consumate în stare proaspătă, dar numai în ţara de origine, Brazilia, şi în stare uscată (capsule) sau sub formă de suc, în orice ţară din lume. Dacă în urmă cu câţiva ani Acai Berry se găsea foarte greu chiar şi în magazinele naturiste, acum, datorită reputaţiei, acest fruct îl puteţi achiziţiona din magazinele de tip plafar, sub formă uscată - pudră (în capsule), un produs 100% organic ce conţine coaja şi pulpa fructelor Acai în formă congelată şi uscată, fără niciun aditiv, precum şi sub forma unei băuturi excelente, foarte concentrate, cu textură groasă şi un gust foarte plăcut, între vin roşu şi ciocolată. Din magazinele naturiste puteţi achiziţiona şi sucul din fructe de Acai Berry la preţul de aproximativ 90 de lei/500 ml. Mod de administrare: 20 ml/zi.
• Prin conţinutul de aminoacizi care relaxează muşchii, fructele Acai reprezintă un remediu naturist pentru un somn mai liniştit şi odihnitor.