de Liliana Simidon
Celulita este un adevărat calvar pentru multe femei, unele dintre ele foarte tinere. Se poate spune că această problemă a devenit un adevărat flagel. Suprimarea ei se realizează printr-o strategie de atac gen „foc încrucişat”, din mai multe direcţii, ce cuprind şi folosirea plantelor medicinale.
Atenţie la excesul de cafea şi la hainele strâmte!
Celulita este o inflamaţie a ţesutului celular subcutanat şi are aspect de coajă de portocală când pielea este prinsă între două degete. De regulă, este localizată pe anumite zone, gen: abdomen, şolduri, coapse, braţe, genunchi şi ceafă. Posibilele cauze ale acesteia sunt: factorul genetic, anumite tulburări endocrine, hrana hiperacidă în care excelează mâncarea de tip fast-food şi săracă în vegetale (legume şi fructe), ce pot aduce un aport substanţial de fibre.
Alţi factori ce pot favoriza apariţia celulitei sunt: excesul de cafea, de ceai negru, de alcool, nicotină, sedentarismul, dar şi purtarea hainelor fixe pe corp, ce pot îngreuna circulaţia limfatică şi sangvină. Astfel, se poate favoriza retenţia de lichide şi toxine în ţesutul adipos.
Există trei stadii
În ceea ce priveşte simptomele celulitei, la început apare senzaţia de picioare obosite ce devin palide şi reci seara. În stadiul 1 al celulitei, pielea capătă pe anumite zone pete şi aspect de coajă de portocală. În stadiul 2, pe piele apar anumite „depresiuni” când se stă în picioare, şi mai avem şi dureri. În stadiul 3 apar unele adâncituri rebele în piele când se stă în picioare sau jos - pielea se îngroaşă şi apare o senzaţie de încordare.
Beţi minimum 2,5 litri de lichide pe zi
Pentru a scăpa de celulită este bine să adoptaţi o adevărată strategie anticelulitică, ce se poate realiza printr-o combinare simultană a mai multe metode şi anume: dietă, masaje manuale sau cu aparate electrice pe zona afectată, cu diverse creme anticelulitice. Cu siguranţă, dieta este cuvântul de căpătâi, care trebuie să fie una săracă în grăsimi, din care ar trebui să dispară carnea roşie în favoarea peştelui, cel puţin pentru o perioadă.
Consumaţi cât mai multe fructe şi legume în stare crudă şi cereale integrale şi nu uitaţi de aportul de lichide, care trebuie să fie de minimum 2,5 litri zilnic.
Faceţi masaje cu zaţ de cafea, sare grunjoasă şi ulei de măsline
Ca să puteţi ajunge să obţineţi rezultate rapide, faceţi duşuri alternante - se începe cu duşul călduţ până la fierbinte, cât se suportă, şi se trece treptat la duşul spre rece, cât se suportă. Atenţie! Cardiacii şi hipertensivii nu au voie să realizeze acest procedeu. După duş se tamponează pielea cu un prosop, se aplică o cremă anticelulitică, ce ar fi preferabil să încingă. Pentru penetrare se ciupeşte pielea uşor şi se înfăşoară zona afectată fie cu alge marine, fie cu frunze de viţă-de-vie, opărite şi răcite. Apoi vă înfăşuraţi în folie de plastic şi vă puneţi haine groase, ca să facilitaţi transpiraţia. Această operaţiune are efect drenant şi dezinfiltrant, ajutând la arderea grăsimilor din ţesutul adipos.
Puteţi obţine rezultate mulţumitoare şi cu un masaj tenace, cu o combinaţie de zaţ de cafea şi ulei de măsline sau sare grunjoasă în amestec cu ulei de măsline sau, de asemenea, zahăr tos în combinaţie cu ulei de măsline.
Recomandări
SLIMMER: este destinat scăderii în greutate, dizlocării ţesutului adipos, eliminării apei din ţesuturi şi eliminării celulitei, mai ales când este vorba despre stadiile 1 şi 2. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
ULEI DE IENUPĂR: poate fi de folos în cazul celulitei, când este vorba despre retenţie de lichide, obezitate, dar cu siguranţă trebuie multă tenacitate. Mod de folosire: masaj pe zona afectată plus intern.
PUNARNAVA: vă scapă de excesul ponderal şi vă ajută să eliminaţi excesul de lichid din organism. Administrare: o capsulă de trei ori pe zi.
• În tratarea celulitei este important să fiţi tenace şi veţi vedea că rezultatele vor apărea curând.