Main menu

header

 

de Elena Şerban

Diabetul zaharat este una dintre cele mai răspândite boli cronice netransmisibile şi cea mai frecventă boală endocrină. Printre cauzele diabetului se numără alimentaţia necorespunzătoare, sedentarismul, stresul excesiv, dar şi o serie de factori genetici. Această boală poate fi preîntâmpinată printr-un regim alimentar bine ales, existând o serie de preparate naturale ce împiedică sau întârzie îmbolnăvirea de diabet. Unul dintre acestea este condimentul curry.

Curcumina are o influenţă „magică”
Un studiu realizat în Thailanda arată că substanţa conţinută în curry, curcumina, este unul dintre cele mai bune diabetice. Cercetarea, publicată în „Diabetes Care”, s-a desfăşurat pe parcursul a nouă luni, timp în care voluntarii - 240 de persoane adulte prediabetice (care prezentau niveluri ridicate de zahăr în sânge, fapt care ar fi putut conduce la diabet de tipul II) - au consumat zilnic o anumită cantitate de curcumină sau o substanţă placebo. În timpul studiului, în rândul celor 119 voluntari care au luat zilnic câte şase capsule cu extract de curcumină (250 mg) nu s-a înregistrat niciun caz de diabet de tipul II, comparativ cu grupul de 116 persoane cărora li s-au administrat capsule placebo, în care s-au înregistrat 19 noi cazuri de diabet.

Pont! Curcumina este cunoscută pentru proprietăţile sale antiinflamatorii şi este un puternic antioxidant, fiind folositoare în prevenirea unor boli precum cancerul.