de Gabriela Niculescu
Deşi nu există o cauză evidentă a sângerărilor nazale, cu aceste probleme se confruntă multe persoane, mai ales în timpul verii. Simptomul principal este pierderea de sânge, ce se localizează, în general, la o singură nară. Aceste necazuri se pot trata relativ uşor.
Fiertura de coada-calului îngustează vasele de sânge
Specialiştii recomandă persoanelor care au deseori sângerări nazale o dietă bogată în vitamina C - citrice şi ardei gras. Foarte eficiente pentru oprirea sângerărilor sunt compresele îmbibate în tinctură de gălbenele şi cele cu ulei de chiparos.
Mai sunt recomandate infuziile de coada-calului, care ajută la îngustarea vaselor de sânge, dar şi ceaiurile astringente, precum coada-şoricelului, vâscul şi traista-ciobanului. Se prepară dintr-o linguriţă cu plantă uscată, care se infuzează în 250 ml apă clocotită. Se consumă câte două căni pe zi, vreme de două săptămâni pe lună.