de Gabriela Niculescu
Papaya este un fruct bogat în fibre, potasiu, vitaminele A şi C şi conţine o enzimă numită papaina. Aceasta este necesară pentru descompunerea şi prelucrarea proteinelor şi acţionează asupra cărnii consumate, înainte ca aceasta să ajungă în stomac. Acest fruct reduce nivelul colesterolului rău din sânge şi grăbeşte procesul de digestie.
Papaina nu este o enzimă utilă doar în cazul problemelor de digestie, ci reglează şi activitatea vezicii biliare, a ficatului, a pancreasului şi a intestinului gros. Pulpa fructului de papaya este un remediu împotriva constipaţiei.
Cu o consistenţă asemenea untului, piureul de papaya vine în ajutorul celor care vor să slăbească, pentru că nu conţine grăsimi şi intensifică arderile în organism.
De asemenea, papaina are acţiune antibacteriană, tonifică muşchiul inimii, scade tensiunea arterială şi are efect antiparazitar.
Pont! Feliile de papaya se pot adăuga şi în salate de legume.