de Daniela Anton
Kiwi este un fruct savuros, aromat, dar şi cu cel mai mare aport de vitamina C. Aşadar, consumul de kiwi întăreşte vasele de sânge, reduce riscul de atac de cord şi reglează tensiunea arterială. De altfel, vitamina C întăreşte sistemul imunitar şi creşte rezistenţa organismului în faţa răcelilor şi a gripei. Aflaţi şi alte motive pentru care ar trebui să introduceţi în dieta dumneavoastră kiwi.
Reduce presiunea arterială şi reglează ritmul cardiac
Bogat în vitamina C, polifenoli, vitamina E, magneziu, potasiu şi cupru, kiwi protejează vasele de sânge împotriva formării de cheaguri. De asemenea, kiwi reduce nivelul colesterolului „rău” şi implicit riscul de boli cardiovasculare. În plus, kiwi îi ajută pe bolnavii de diabet să ţină glicemia sub control.
Util în curele de slăbire
Bogat în fibre solubile (pectină), kiwi detoxifică organismul, previne constipaţia, reglează digestia şi preîntâmpină apariţia cancerului de colon. De asemenea, acizii din compoziţia acestor fructe îmbunătăţesc funcţiile vezicii biliare. Mai mult, un kiwi consumat zilnic are grijă de silueta dumneavoastră, pentru că vă ajută să slăbiţi în mod sănătos.
Protecţie împotriva astmului
Datorită vitaminei C şi a altor antioxidanţi pe care îi conţine, kiwi întăreşte imunitatea şi creşte rezistenţa organismului în faţa răcelilor şi a gripei. De asemenea, datorită antioxidanţilor conţinuţi, kiwi oferă protecţie împotriva astmului.
Corectează vederea
Kiwi are în componenţă luteină şi zeaxantină, care protejează ochii. De aceea, acest fruct este perfect pentru menţinerea acuităţii vizuale şi protejarea ochilor împotriva maculării degenerative. Zeaxantina oferă exact aceleaşi beneficii, ambele luptând împotriva pierderii vederii şi încetinirii progresului maculării degenerative.
Remediu antistres
Magneziul din compoziţia fructelor de kiwi are efecte benefice asupra psihicului, ameliorează spasmele musculare, reduce tensiunea şi oferă o stare de relaxare întregului organism. Consumaţi zilnic câte un kiwi, pentru a oferi energie corpului dumneavoastră, dar şi pentru a vă feri de stres şi stări de anxietate.
Indicat în sarcină
Acidul folic conţinut de fructul de kiwi este benefic pentru femeile care se pregătesc pentru o sarcină sau sunt însărcinate. Această vitamină este excelentă pentru producţia şi susţinerea de noi celule, în plus, ajută copilul să se dezvolte. Dar şi vitamina C conţinută de kiwi ajută femeile însărcinate. Aceasta este esenţială pentru creşterea oaselor şi menţinerea sănătăţii celulelor. Mai mult, kiwi are efecte afrodiziace, de aceea e indicat pentru stimularea funcţiei sexuale masculine, fiind asociat cu fertilitatea.
Mască pentru ten
Vreţi ca tenul dumneavoastră să devină mai luminos, proaspăt şi catifelat? Masca din kiwi este excelentă pentru a şterge ridurile de pe chip. Aveţi nevoie de un kiwi, o lingură cu brânză proaspătă de vacă, o linguriţă cu iaurt simplu şi o linguriţă cu migdale măcinate fin. Se amestecă toate ingredientele şi se masează uşor pielea cu această mască, după care se lasă pe faţă aproximativ 20-30 de minute. Apoi clătiţi cu apă caldă. Această mască se poate face de două ori pe săptămână.
Suc de kiwi
Ingrediente: 1 kg kiwi.
Mod de preparare: se curăţă fructele de kiwi şi se spală. Apoi se taie felii şi se introduc în storcător. Dintr-un kilogram de kiwi se obţin 500 ml suc.