Main menu

header

de Dana Purgaru

Hipocalcemia - nivelul scăzut de calciu din organism - este una dintre cele mai frecvente probleme constatate după citirea buletinului de analize medicale. Dacă nu doriţi să luaţi pastile pentru suplimentare, aveţi la dispoziţie câteva „trucuri” naturale de care puteţi profita din plin.

Beţi suc de gulioară şi de morcovi
În cazul hipocalcemiei se consumă zilnic un litru de suc proaspăt preparat din aproximativ 750 ml suc de gulioară şi 250 ml suc de morcov. Acesta se bea dimineaţa, pe stomacul gol, într-un interval de două ore. După aceea, pentru o bună asimilare, timp de o oră nu se consumă nimic.
Unul dintre alimentele cel mai bogate în calciu sunt seminţele de susan crude. Acestea se găsesc din belşug în comerţ şi sunt foarte gustoase, aşadar reprezintă un remediu la îndemână. Înmuiaţi timp de câteva ore una-două linguri cu seminţe şi consumaţi-le ca atare sau amestecate în salate ori mâncare.

Mâncaţi zilnic spanac
Frunzele legumelor conţin o mare cantitate de calciu ce se absoarbe 100%. Mâncaţi zilnic o salată, spanac, verdeaţă şi orice astfel de plante - împreună cu alte crudităţi -, şi astfel vă asiguraţi natural cantitatea optimă de calciu.
Beţi ceaiuri simple ori combinate în părţi egale din: cătină, măceşe, zmeură şi coada-calului. Se mai poate face o cură cu grâu încolţit - câte patru-cinci linguri pe zi, cel puţin trei luni. De asemenea, puteţi urma o cură cu argilă (se găseşte la magazinele cu produse naturiste) timp de trei luni.