Migrena se manifestă de obicei într-o singură zonă a capului, durerea nu este continuă, ci apare sub forma unor pulsaţii, putându-se muta în timpul crizei dintr-o parte în alta a craniului.
Printre simptome se numără şi greaţa şi sensibilitatea la lumină sau la zgomot. Migrenele pot dura zile întregi şi deseori nu cedează la calmante obişnuite. Iată câteva remedii naturale, ce calmează rapid durerile insuportabile provocate de migrene.
Uleiuri esenţiale cu efect rapid
O soluţie din ulei de eucalipt şi mentă poate fi un adevărat leac pentru durerile de cap. Se amestecă şapte picături de ulei de mentă cu una de ulei de eucalipt şi una de ulei neutru (migdale, măsline sau floarea-soarelui). Se masează zona afectată cu această soluţie de câteva ori pe zi, până dispare durerea.
"Cocteiluri” calmante
Iată şi câteva reţete de ceaiuri ce vă iau durerile de cap cu mâna, cum spune o vorbă din popor.
Decoct de salcie: se fierb două linguriţe cu scoarţă mărunţită într-o cană cu apă, timp de 20 de minute. Se strecoară şi se beau câte două căni de ceai pe zi.
Infuzie de mentă: se toarnă o cană cu apă fiartă peste două linguriţe cu plantă uscată. Se acoperă pentru zece minute, apoi se strecoară. Se consumă zilnic două-trei căni cu ceai.
Infuzie de floarea patimilor: se pun două linguriţe cu plantă la o cană cu apă fiartă. Se infuzează timp de 15 minute, apoi se beau două-trei căni pe zi, ultima seara, înainte de culcare.
Cristina Tache