de Gabriela Niculescu
Uleiul din arbore de ceai poate fi utilizat şi pentru tratarea varicelor, a oboselii cronice, hemoroizilor, aparatului reproductiv feminin, ulcerelor bucale, infecţiilor respiratorii şi pentru întărirea sistemului imunitar. De asemenea, vindecă gingivitele şi reglează circulaţia deficitară a sângelui. Foarte important de știut e faptul că nu irită pielea şi o hidratează în profunzime.
Antifungic ideal
Arborele de ceai provine din Australia şi Asia. Este o plantă cu importante calităţi medicinale şi terapeutice. Prin presarea şi distilarea frunzelor se obţine uleiul esenţial. Uleiul obţinut din arborele de ceai este numit ulei inteligent, pentru că elimină organismele ce provoacă diverse boli şi nu deranjează dezvoltarea florei bacteriene. Uleiul din arbore de ceai este antiseptic, antibiotic, antibacterian şi antifungic, conţinând peste 90 de elemente benefice pentru sănătate.
Se poate adăuga şi în produsele cosmetice
Uleiul din arbore de ceai este un remediu ideal pentru psoriazis. Se recomandă folosirea uleiului de trei ori pe zi, aplicând câteva picături pe zona afectată. Are efecte benefice asupra pielii, grăbind vindecarea infecţiilor, tăieturilor şi a cicatricelor. De asemenea, luptă împotriva bacteriilor ce pot afecta pielea sensibilă. Uleiul din arbore de ceai este eficient pentru tratarea acneei, punctelor negre, iritaţiilor şi eczemelor. Acesta poate fi folosit ca atare, dar se poate adăuga şi în produsele cosmetice.
Uleiul se păstrează în locuri uscate, în sticluțe închise la culoare, ferit de razele soarelui și de temperaturi ridicate!