Main menu

header

  Planta rooibos provine din Africa de Sud, unde este folosită pentru prepararea ceaiului ce poate fi băut cu lapte şi zahăr. Gustul este dulce, uşor picant şi are o aromă plăcută. Mai este numit şi ceaiul roşu, iar de ceva timp a apărut şi în farmaciile şi în magazinele de la noi. Cercetătorii japonezi l-au numit „ceaiul vieţii lungi”, datorită efectelor benefice pe care le are asupra întregului organism.

Favorizează dezvoltarea memoriei

  Ceaiul rooibos favorizează dezvoltarea memoriei şi creşte puterea de concentrare, reduce stările de iritabilitate şi de tensiune nervoasă. Se poate trata cu el şi febra foarte mare. Ceaiul calmează şi induce un somn liniştit. Este perfect contra durerilor de cap.
Acest ceai african este bogat în substanţe antioxidante, ce ajută la încetinirea proceselor de îmbătrânire şi stimulează organismul în lupta cu radicalii liberi. De asemenea, întăreşte sistemul imunitar, contribuind la buna funcţionare a organismului, menţinându-i tinereţea şi ajutând la diminuarea efectelor factorilor alergeni.

Elimină stările de greaţă

  Ceaiul rooibos mai ajută şi la scăderea nivelului colesterolului, protejând astfel inima şi vasele de sânge şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină. Mai mult, ceaiul rooibos ajută la o bună digestie şi la eliminarea stărilor de greaţă, vomă şi reduce arsurile de stomac.

Benefic pentru piele
În 1968, medicul Annique Theron a descoperit că acest ceai are efecte benefice şi în uzul extern. Acesta calmează şi vindecă pielea iritată, reduce petele de culoare roşie şi alină mâncărimile cutanate. În prezent, există linii de produse pe bază de rooibos pentru îngrijirea pielii.
Cristina Tache
Poate fi administrat chiar de la naştere
  Ceaiul rooibos conţine: fier, potasiu, calciu, magneziu, elemente cu un rol important în remineralizarea organismului şi menţinerea sănătăţii oaselor, dinţilor, pielii şi părului. Varianta pentru copii este un supliment nutritiv antialergic, ce poate fi administrat chiar de la naştere. Este foarte eficient împotriva colicilor abdominale, insomniei, alergiilor alimentare, crampelor stomacale şi eczemelor. Ceaiul se găseşte şi în formulă pasteurizată şi sterilizată.