Main menu

header

  Creţuşca este o plantă hermafrodită, ce preferă solurile luminoase, argiloase şi umede. Planta este utilizată de medicină, dar şi în preparatele culinare, aromatizând hrana.

Excelent leac pentru gută

  Această plantă rezistentă la îngheţ are o lungă istorie de folosire, fiind considerată sacră în trecut. Frunzele şi tulpinile sunt antiinflamatoare, antiseptice, aromatice şi mai ales tonice. Creţuşca este un valoros medicament în tratamentul diareii, mai ales la copii. Este, de asemenea, considerat a fi un aperitiv util în tratamentul hiperacidităţii, al arsurilor la stomac, gastritei şi ulcerului digestiv. Topeşte celulita, distrugând aspectul pielii de coajă de portocală. De asemenea, creţuşca ajută la eliminarea acidului uric, fiind indicată mai ales bolnavilor de gută.

Are efect antiseptic

  Floarea creţuştei conţine acid salicilic, ce a dus la fabricarea celebrei aspirine în 1853 de germanul Felix Hoffmann. Planta şi produsul rezultat din aceasta au devenit faimoase în întreaga lume. Datorită proprietăţilor sale, creţuşca este folosită şi în tratamentul unor afecţiuni ale sângelui. Totodată, prin efectul său antiseptic prezintă eficienţă împotriva organismelor ce provoacă dizenteria şi pneumonia.
Claudia Stan