Main menu

header

494 8 1de Dana Purgaru

Delicioasele piersici pot fi folosite și pe post de remediu naturist. Acestea sunt recomandate împotriva constipației, a litiazei renale, dar și a tulburărilor digestive. Dar nu consumate oricum, ci... sub formă de vin.

Se ia înainte de mese

Pentru prepararea vinului de piersici aveți nevoie de următoarele: 2,5 kg piersici, 4 l vin alb, 1,3 l coniac, 500 g zahăr, 4 migdale amare și 7 g drojdie de bere uscată. Descojiți piersicile, tăiați-le, puneți zahărul și lăsați să stea câteva ore. După aceea, se fierbe amestecul timp de 15 minute şi se lasă să se răcească. Se toarnă într-un borcan mare, se acoperă cu vin alb şi cu coniac şi se adaugă drojdia şi migdalele. Se lasă o lună într-un loc răcoros, apoi se filtrează şi se îmbuteliază. Pentru a ajuta împotriva constipaţiei, a litiazei renale sau a tulburărilor digestive se administrează câte 50 ml, de trei ori pe zi, înainte de mese.