de Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Deosebit de apreciate în bucătăriile asiatice şi europene moderne, boabele de muștar-de-câmp au şi proprietăţi terapeutice unice printre plantele medicinale.
Read more: Muştarul-de-câmp accelerează metabolismul celularde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Cu puternica sa încărcătură spirituală pentru lumea creștină, smirna este considerată rășina înțelepciunii, iar mirosul său discret îndrumă la evlavie. Pe de altă parte, această rășină plină de simbolistică este foarte apreciată în medicina naturistă și în industria farmaceutică, pentru un cumul de proprietăți remarcabile.
Read more: Smirna luptă cu boala Behcetde Roxana Istudor şi Adrian Barna
Legumă cruciferă care îmbogățește orice meniu cu o savoare unică, gulia are un loc binemeritat în fruntea alimentelor care s-au dovedit, pe parcursul studiilor, printre cele mai benefice pentru sănătate.
Read more: Gulia susţine producerea de globule roşiide Roxana Istudor şi Nicoleta Tudorie
Leguminoasele au căpătat în ultimele decenii un binemeritat prim-plan nutrițional, grație cercetărilor care le evidențiază proprietăți și beneficii majore pentru sănătatea umană. Năutul este un astfel de aliment, tot mai popular în dietele moderne, după milenii în care a fost apreciat prin tradiție.
Read more: Năutul stimulează procesarea informaţiei la nivelul creieruluide Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Înrudit cu cruciferele, plin de substanțe benefice pentru sănătate, cresonul vine din vremea vechilor egipteni și continuă să trateze și să întărească organismul, având în plus și o aromă de excepție.
Read more: Cresonul tratează catarul pulmonarde Roxana Istudor şi Daniel Şuta
Condiment cu un gust irezistibil, scorțișoara este și o minune a naturii din perspectiva substanțelor pe care le conține și care au fost certificate de studii riguroase ca având proprietăți de excepție pentru sănătatea umană.
Read more: Scorţişoara încetineşte progresia bolii Parkinsonde Roxana Istudor şi Adrian Barna
Delicată, fermecătoare, rochița-rândunicii este în realitate o plantă plină de forță, care poate cuceri întreaga grădină și, în același timp, unul dintre cei mai cunoscuți vindecători ai lumii plantelor.
Read more: Rochiţa-rândunicii ameliorează funcţia hepaticăde Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu
Înainte de consumul pe scară largă de cartofi, europenii mâncau napi. Această legumă plină de proprietăți și cu un conținut caloric scăzut a revenit în forță printre preferințele culinare, nu doar pentru gustul bun, ci și pentru faptul că reprezintă un aliment-medicament.
Read more: Napul previne apariţia tulburărilor ocularede Camelia Onciu
Sarsaparilla este o liană mai puțin cunoscută la noi, dar cu o istorie lungă de utilizare în medicina tradițională a indigenilor din America de Nord. Are acțiune antiinflamatoare, motiv pentru care ajută în boli articulare, de piele, dureri de cap, infecții urinare, infecții virale, detoxifiază și tonifică. Cercetările medicale sunt abia la început, de aceea această plantă tropicală trebuie utilizată cu precauție. Din rădăcină se face ceai, iar ca supliment alimentar, se găseşte Sarsaparilla sub formă de capsule, tincturi, pudră și creme.
Read more: O plantă medicinală pierdută în timp Sarsaparilla reduce inflamaţiade Roxana Istudor și Daniel Şuta
Fructe care fac parte din alimentația omului de mii de ani, smochinele dezvăluie, cu fiecare nouă cercetare, proprietăți terapeutice de excepție, care le completează gustul deosebit, indiferent că sunt proaspete sau deshidratate.
Read more: Smochinele deshidratate elimină stresul oxidativde Roxana Istudor şi Flori Pintea
O dietă echilibrată și hrănitoare este esențială pentru menținerea sănătății și prevenirea diferitelor probleme de sănătate. Specialiștii în nutriție punctează faptul că verdețurile-vedetă ale primăverii sunt comori de nutrienți și unele dintre cele mai benefice alimente.
Read more: Podiumul mondial al celor mai benefice verdeţuri