de Eugenia Golub
Bogată în fibre, proteine, vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C, K şi minerale precum fier, zinc, fosfor, mangan, magneziu şi potasiu, mazărea este o legumă foarte apreciată atât din punct de vedere al gustului, cât şi al elementelor nutritive.
Până în secolul al XVI-lea era consumată sub formă de seminţe uscate, după care s-a reuşit obţinerea unui soi care să poată fi mâncat şi în stare crudă. Această legumă se află printre alimentele cele mai bogate în vitamina B1.
- Simptomele menopauzei - bufeuri, nervozitate, palpitaţii, insomnii - pot fi eliminate dacă luaţi „Black cohosh”, o plantă perenă din America de Nord, pe care o puteţi achiziţiona şi din magazinele de produse naturiste din România.
Read more: 3 ponturi pe săptămână (276)de Liliana Simidon
Atunci când un cuplu îşi doreşte un copil, însă întâmpină obstacole care vin din partea bărbatului, situaţia poate degenera într-o adevărată tragedie în familie. Însă, problemele pot fi depăşite cu ajutorul tratamentelor naturiste.
Read more: Brânca-ursului versus infertilitatea masculinăde Ana Trifan
- Medicina indiană
Gotu kola şi beneficiile ei sunt recunoscute de secole de medicina ayurvedică indiană. Această plantă are reputaţia de a îmbunătăţi şi stimula activitatea creierului, precum şi funcţiile memoriei.
Read more: Gotu kola stimulează activitatea cerebralăde Elena Şerban
Pădurile de fag sunt locul preferat pentru una dintre cele mai cunoscute plante medicinale româneşti: limba-cerbului sau năvalnic. Specie de ferigă, aceasta se dezvoltă în zonele umbroase atât de colină, cât şi de munte.
Read more: Limba-cerbului contribuie la evacuarea bileide Mariana Borloveanu
Fiind cultivată din cele mai vechi timpuri, loboda este o plantă perfect adaptată la condiţiile din ţara noastră. Originea ei este greu de precizat, dar o putem găsi undeva între Europa şi Asia. Strămoşul ei sigur este o specie de lobodă sălbatică (Atriplex ritens).
Read more: Loboda detoxifică şi calmeazăde Eugenia Golub
Măcrişul-iepurelui se găseşte în pădurile de foioase şi conifere şi conţine mari cantităţi de vitamine A, C, D şi E, complex de vitamine B, K, P, U, betacaroten, calciu, fier, siliciu, magneziu, sulf, zinc, cupru şi potasiu.
Read more: Măcrişul-iepurelui, un inamic de temut pentru cancerul gastricde Ana Trifan
Scoruşul negru este originar din America de Nord, dar a fost introdus şi în culturile din România. Este o plantă ce se adaptează repede, nu e pretenţioasă în privinţa solului şi nici nu cere îngrijiri deosebite. Fructele sale au calităţi medicinale deosebite. Singura neplăcere ar fi că nu sunt atât de dulci, precum coacăzele sau zmeura. Dacă nu vă plac fructele acrişoare, atunci le puteţi prepara sub formă de suc, împreună cu puţin suc natural de mere. Veţi obţine o băutură delicioasă şi sănătoasă.
Read more: Scoruşele, bune în terapia diabetuluide Anda Postolache
Colita este o boală destul de răspândită. Ea se manifestă prin dureri abdominale apărute după mesele prea bogate, după consumarea fructelor crude, a laptelui proaspăt şi a mâncărurilor prea grase. Pe lângă un comportament alimentar adecvat, există şi remedii naturiste ce pot ameliora şi chiar estompa manifestările neplăcute ale acestei boli.
Read more: Trataţi colita cu ceai de coada-şoriceluluide Elena Şerban
Senzaţia de nas înfundat este total neplăcută. Mai ales dacă este însoţită de o tuse sâcâitoare. Există pe piaţă o serie de medicamente care decongestionează căile nazale. Dacă acestea nu şi-au făcut efectul sau dacă nu vă permiteţi să le cumpăraţi, încercaţi soluţii naturiste, care au acelaşi rol.
Read more: Verdeţuri care vă desfundă nasulde Liliana Simidon
Alcoolismul reprezintă atât dependenţa de alcool, cât şi efectele negative pe care acesta le are asupra organismului persoanelor care îl consumă frecvent. Iată ce trebuie făcut în aceste situaţii.
Read more: Ceaiul de pedicuţă alungă nevoia de a bea alcool