Main menu

header

Purificare cu băi din plante

de Gabriela Niculescu

Atunci când organismul este epuizat, imunitatea scade şi suntem predispuşi la multe afecţiuni. Trebuie să ştiţi că nu doar infuziile şi maceratele din plante pot reda echilibrul şi vitalitatea organismului, ci şi băile terapeutice. De multe ori, ingredientele necesare vă sunt la îndemână dacă aveţi răbdare să găsiţi chiar în propria bucătărie ceaiuri sau uleiuri aromate pentru o baie calmantă sau detoxificantă. Iată câteva reţete de băi care fac miracole pentru organismul dumneavoastră.

Read more: Purificare cu băi din plante

Scăpaţi de sughiţ cu mărar

de Daniela Anton

Fiecăruia dintre noi i s-a întâmplat să-l apuce sughiţul din senin. Pe lângă faptul că zgomotul produs este extrem de neplăcut, intervine şi disconfortul fizic. Reprizele ţin chiar şi 20 de minute şi pot fi stopate cu ajutorul unor remedii naturiste.

Read more: Scăpaţi de sughiţ cu mărar

Seminţe de schinduf vs răguşeală

de Gabriela Niculescu

Afonia (pierderea vocii) şi răguşeala sunt cauzate de inflamarea laringelui, condiţie medicală ce poartă denumirea de laringită. În funcţie de motivul şi severitatea afoniei, aceasta se poate manifesta pe termen lung sau pe termen scurt. Cele mai frecvente cauze ale afoniei sunt infecţii ale tractului respirator superior, răceli comune, stres emoţional sau folosirea excesivă a vocii.

Read more: Seminţe de schinduf vs răguşeală

Piureu de castane pentru o imunitate mult mai bună

de Cătălina Tăgârţă

Au un consum caloric ridicat datorită carbohidraţilor pe care îi conţin, iar studiile arată că persoanele care mănâncă patru-cinci castane pe zi aduc numeroase beneficii sănătăţii: un nivel de colesterol „rău” mai mic, combaterea anemiei, tratarea neplăcerilor digestive şi revigorarea sistemului nervos.

Read more: Piureu de castane pentru o imunitate mult mai bună

Probleme cu tiroida? Ashwagandha e soluţia

de Liliana Simidon

Hipotiroidismul reprezintă o afecţiune ce apare atunci când glanda tiroidă nu produce o cantitate suficientă de hormoni, fapt ce afectează procesele metabolice ale organismului. Incidenţa acestei afecţiuni este mai crescută la femei decât la bărbaţi, prin urmare specialiştii au tras concluzia că această afecţiune este influenţată de un dezechilibru al hormonilor estrogeni. Din fericire, există unele măsuri ce pot ţine sub control hipotiroidia şi printre ele se numără şi efectul binefăcător al plantelor.

Read more: Probleme cu tiroida? Ashwagandha e soluţia

Zmeura ţine boala la distanţă

de Cătălina Tăgârţă

Un fruct gustos şi răcoritor, zmeura nu satisface doar nevoia de dulce, de ceva bun, ci are şi calităţi terapeutice. Există mai multe soiuri de zmeură, însă în tratamente e recomandată cea de pădure, care are boabele mici, de un roşu închis, şi sunt foarte parfumate. Mai mult, insectele care se ascund uneori în fructe sunt dovadă a sănătăţii acestora.

Read more: Zmeura ţine boala la distanţă

Năutul apără inima

de Gabriela Bunea

Năutul face parte din familia leguminoaselor, alături de soia, linte, mazăre şi fasole, fiind una dintre cele mai vechi cultivate legume. Extrem de gustos şi cu un conţinut bogat de proteine, năutul este recomandat pentru un stil de viaţă echilibrat şi sănătos. India este cel mai mare producător de năut, iar în Turcia şi statele arabe este folosit pentru preparate consacrate, precum humus, falafel, coucous sau curry.

Read more: Năutul apără inima

Cireşele luptă cu obezitatea

de Cătălina Tăgârţă

Vestitoarele verii, cireşele, sunt bogate în vitaminele A, B1, C, acizi organici, săruri de fier, calciu, fosfor, clor, sulf, magneziu, potasiu şi oligoelemente precum zinc, cupru, mangan ori cobalt. Toate acestea se traduc prin excepţionale proprietăţi depurative, remineralizante, energizante, antireumatismale şi laxative. În plus, aceste fructe dulci sunt recomandate în boli de nutriţie cum ar fi obezitatea, în artrite, litiaze biliare, afecţiuni renale ori colite de fermentaţie. În toate aceste cazuri este indicat să se consume zilnic circa un kilogram de cireşe proaspete pe toată perioada sezonului.

Read more: Cireşele luptă cu obezitatea

Leac universal: pulberile din plante medicinale

de Gabriela Niculescu

Pulberile din plante medicinale ascund o puternică forţă tămăduitoare. Acestea se pot prepara acasă. Trebuie doar să alegeţi cu grijă materia primă şi, pentru un maxim de eficienţă, plantele trebuie recoltate exact la momentul potrivit, din zone nepoluate. Odată culese, plantele se spală, se mărunţesc şi se usucă în strat subţire, departe de soare, în locuri bine aerisite.

Read more: Leac universal: pulberile din plante medicinale

Tămâia stârpeşte pietrele la rinichi

de Gabriela Niculescu

Una dintre cele mai comune afecţiuni renale este litiaza, cunoscută în limbaj popular ca pietre la rinichi. Pentru a le preveni, dar şi pentru a scăpa de ele, este foarte important să circule cât mai multe lichide prin rinichi. În primul rând, trebuie să beţi suficientă apă - minimum doi litri pe zi. În această afecţiune sunt foarte utile şi ceaiurile din mătase de porumb şi coada-calului, dar există şi alte remedii eficiente.

Read more: Tămâia stârpeşte pietrele la rinichi

Anemia, combătută cu frunze de păpădie

de Anda Postolache

Păpădia, ca plantă medicinală ce poate fi folosităîn această perioadă, este indicată în diverse afecţiuni, datorită conţinutului său bogat în: insulină, rezine, tanin, mucilagii, substanţă amară, fitoncide, fitosteroli, colină, acid cafeic şi alcool triterpenic specific. Aceste substanţe o fac utilă în normalizarea circulaţiei sângelui, stimularea secreţiilor salivare, gastrointestinale, hepatice, dar totodată este şi un bun diuretic şi depurativ, cu eliminare masivă de colesterol şi un adjuvant al reechilibrării glandulare.

Read more: Anemia, combătută cu frunze de păpădie