Main menu

header

Remediu pentru spondiloză: frunzele de iederă

de Carmen Ciripoiu

O boală atât de supărătoare ca spondiloza cervicală se poate ameliora cu tratamente naturiste care, pe lângă faptul că dau rezultate excelente, nu sunt nocive, nu atacă alte organe, nu au efecte adverse şi sunt foarte uşor de suportat de toată lumea.

Read more: Remediu pentru spondiloză: frunzele de iederă

Nuca de cocos: bombă de energie

de Cătălina Tăgârţă

Nuca de cocos reprezintă o sursă excelentă de energie şi este un veritabil aliat pentru sănătate şi siluetă. Miezul alb este bogat în proteine şi conţine vitamina B, zinc, fosfor, fier, calciu şi antioxidanţi - având capacitatea de a extermina mai multe tipuri de virusuri, printre care şi cele care se fac vinovate de apariţia herpesului şi a hepatitei C.

Read more: Nuca de cocos: bombă de energie

Miracol pentru bilă: turta

de Gabriela Bunea

Cunoscută şi sub denumirea de ciulin fără coadă, turta (Carlina acaulis L.) e o plantă medicinală ce creşte prin păşuni şi pe coastele aride din zona montană. Are tulpina foarte scurtă, frunzele spinoase şi florile sunt mari, de culoare albă. În compoziţia sa se găsesc substanţe active, precum: săruri minerale, substanţe amare, ulei volatil, tanin, rezine, inulină şi carlinină. Pentru uz medicinal, din plantă se prepară infuzie, decoct, macerat din vin, oţet, pulbere, salate, extracte sau tincturi.

Read more: Miracol pentru bilă: turta

Muştarul negru alină durerile reumatice

de Gabriela Niculescu

Muştarul negru este o plantă medicinală de cultură, uneori spontană. Florile sunt de culoare galbenă. Fructul creşte în păstăi, este de dimensiuni reduse, are formă sferică şi culoare brună sau neagră. Gustul este înţepător, specific. În scop fitoterapeutic se utilizează seminţele (fructele), care vor fi recoltate dimineaţa sau în zilele noroase, în lunile iulie sau august.

Read more: Muştarul negru alină durerile reumatice

Măcrişul susţine ficatul obosit

de Anda Postolache

Măcrişul are un bun efect detoxificant, fiind o plantă care poate fi folosită de bolnavii de hepatită A, B şi C, pentru îmbunătăţirea stării ficatului obosit, în tratarea petelor de pe piele apărute din pricina unor probleme interne.

Read more: Măcrişul susţine ficatul obosit

Calmaţi nevralgiile cu ceai de coada-calului

de Liliana Simidon

Auzim destul de des persoane care se plâng de neplăceri din cauza unor nevralgii. Aceste dureri acute, locale, pot avea mai multe cauze şi, din fericire, pot fi tratate prin metode naturiste.

Read more: Calmaţi nevralgiile cu ceai de coada-calului

Coarnele înving ulcerul

de Mariana Borloveanu

- Leacuri mănăstireşti

De la fluorescenţele galben-aurii, care dau farmec hotarului dintre iarnă şi primăvară, până la bogata recoltă de coarne vişinii cu care ne răsfaţă în zilele brumate ale lui octombrie, încântătorul arbust de corn are un farmec aparte. Scoarţa, fructele şi frunzele sale sunt folosite ca leac de sute de ani, iar părintele Policarp de la Sihăstria, de la care am aflat aceste leacuri, spune că bolile tiroidiene şi digestive sunt nu numai ameliorate, dar şi vindecate cu aceste daruri din grădina Domnului.

Read more: Coarnele înving ulcerul

Prunele uscate menţin oasele puternice

de Daniela Anton

Prunele uscate sunt gustoase, sănătoase şi săţioase, datorită surselor naturale de vitamine şi minerale pe care le conţin. Cresc imunitatea, previn numeroase afecţiuni, sunt energizante şi bune digestive.

Read more: Prunele uscate menţin oasele puternice

Tinctura de nuci verzi stimulează tiroida

de Gabriela Niculescu

Fiind vremea pregătirilor de toamnă şi, implicit, a dulceţurilor e imposibil să nu rămâneţi cu ceva coji de nuci verzi în gospodărie. Nu le aruncaţi, pentru că ele conţin o adevărată „farmacie”, de pe urma căreia e păcat să nu profitaţi. Dacă până acum cojile erau folosite o dată cu frunzele pentru colorarea părului, noi vă oferim şi câteva tratamente naturiste pentru diverse afecţiuni.

Read more: Tinctura de nuci verzi stimulează tiroida

Dovleacul vă scapă de viermii intestinali

de Cătălina Tăgârţă

Atât de îndrăgit toamna, dar şi iarna - când mulţi îl savurează cald, la gura sobii, dovleacul este în egală măsură hrănitor şi benefic pentru sănătate, de aceea este folosit într-o varietate de reţete. Culoarea galben-portocalie este mărturia faptului că dovleacul e plin de betacaroten şi antioxidanţi, însă mai conţine şi vitamine, în special provitamina A, vitaminele E şi C, săruri minerale, protide, hidraţi de carbon, în timp ce seminţele lui conţin ulei, protide, lecitină, enzime şi rezine. Originile şi le are în America Centrală, unde datează din anii 7000 înaintea erei noastre.

Read more: Dovleacul vă scapă de viermii intestinali

Sucul de cartofi, redutabil antibacterian

de Gabriela Niculescu

Un studiu elaborat recent de o echipă de microbiologi de la Universitatea din Manchester, SUA, condusă de profesorul Ian Roberts, reconfirmă o veche tradiţie transmisă de-a lungul generaţiilor, şi anume că sucul de cartofi are proprietăţi antibacteriene capabile să vindece un bolnav de ulcer gastric. Avantajele sucului de cartofi sunt multiple în faţa tratamentelor medicamentoase, acesta neavând reacţii adverse şi nedezvoltând rezistenţa microbilor în faţa curelor de vindecare, aşa cum se petrece în cazul antibioticelor.

Read more: Sucul de cartofi, redutabil antibacterian