Main menu

header

Menta înlătură senzaţia de balonare

de Liliana Simidon

Meteorismul, cunoscut şi sub numele de balonare, este cauzat de incapacitatea organismului de a digera hrana corespunzător. Astfel, în momentul digestiei se formează gaze, ce sunt eliminate prin flatulenţă şi eructaţii (râgâit). Din fericire, prin cunoaşterea unor trucuri în alimentaţie şi cu ajutorul anumitor plante puteţi scăpa de această neplăcere.

Read more: Menta înlătură senzaţia de balonare

Ceaiul care învinge cancerul: Essiac

de Gabriela Niculescu

Ceaiul Essiac a fost utilizat din anul 1922 de o soră medicală din Canada, pentru a ajuta pacienţii cu afecţiuni grave, iar formula originală i-a fost transmisă de un vraci indian. Plantele aflate în compoziţia acestui preparat curăţă sângele şi hrănesc celulele individual, îmbunătăţindu-le rezistenţa şi integritatea. Acestea au ajutat mii de persoane din toată lumea să-şi recapete sănătatea fără a avea efecte negative.

Read more: Ceaiul care învinge cancerul: Essiac

Rădăcina de osul-iepurelui apără rinichii

de Gabriela Niculescu

Numită în diferite părţi ale ţării dirmotin, asudul calului sau sălăştioară, osul-iepurelui e o plantă medicinală care nu ar trebui să lipsească din farmacia casei. A nu se confunda cu o plantă asemănătoare, numită în popor umbra-iepurelui. În scopuri medicinale, de la osul-iepurelui se foloseşte doar rădăcina, care se recoltează toamna târziu, chiar şi în timpul iernii sau începutul primăverii. Proprietăţile acestei plante sunt în mod deosebit diuretice şi depurative.

Read more: Rădăcina de osul-iepurelui apără rinichii

4 plante ce vin de hac alergiilor

de Gabriela Niculescu

Alergia este o stare de reactivitate crescută a organismului din cauza alimentelor, bacteriilor, medicamentelor, unor agenţi fizici sau diferitelor substanţe chimice alergizante, precum şi a unor factori de mediu, precum praf, polen, seminţe de păpădie sau puf de plop. Alergiile se pot manifesta prin diverse simptome, de la cele mai uşoare - înroşirea ochilor, lăcrimare, mâncărime a nasului şi a ochilor, umflarea feţei, strănut - până la cele mai grave, precum urticaria, eczemele, edemele, pruritul, astmul şi altele. Vă prezentăm câteva specii de plante şi ceaiuri medicinale ce ameliorează simptomele alergiilor.

Read more: 4 plante ce vin de hac alergiilor

Acai, fructul miraculos

de Gabriela Bunea

Originare din pădurile amazoniene din Brazilia, Acai sunt fructele unei specii de palmier, a cărui boabe au un conţinut de 90% seminţe şi doar 10% pulpă. Cu secole în urmă, aceste fructe reprezentau principala sursă de hrană a brazilienilor. Astăzi, acest fruct este considerat unul dintre alimentele cele mai naturale din lume, cu proprietăţi curative deosebite, care ar trebui inclus în orice dietă sănătoasă.

Detoxificare cu lămâi

de Elena Şerban

Lămâile sunt fructe-vedetă, ce pot fi folosite la gătit, la prepararea sucurilor sau a prăjiturilor şi la ceaiuri. Mai nou, o serie de staruri de la Hollywood apelează la o dietă de detoxificare cu lămâi. Aceasta nu alungă numai toxinele, ci şi aproape 9 kg într-o lună.

Read more: Detoxificare cu lămâi

Şofranul luptă cu obezitatea

de Cătălina Tăgârţă

Cel mai scump condiment din lume, şofranul, nu încetează să uimească. Folosit în prezent la prepararea produselor de patiserie şi în alte mâncăruri, acesta ţine cancerul la distanţă cu ajutorul antioxidanţilor puternici pe care îi conţine. În plus, menţine inima sănătoasă, îmbunătăţeşte vederea, este un excelent afrodiziac şi, mai nou, este o veritabilă „pastilă” de slăbit.

Read more: Şofranul luptă cu obezitatea

Antidepresiv redutabil: sunătoarea

de Liliana Simidon

Depresia este cea mai des întâlnită tulburare emoţională. Persoanele afectate e indicat să trateze din timp simptomele pe mai multe căi: îmbunătăţirea vieţii sociale şi alimentaţiei, practicarea în fiecare zi a unui sport şi, mai ales, apelarea la remedii naturiste.

Read more: Antidepresiv redutabil: sunătoarea

Usturoiul verde, alimentul-minune

de Gabriela Bunea

Ca şi ceapa verde, usturoiul verde este foarte căutat în acest sezon, fiind recunoscut încă din cele mai vechi timpuri ca un aliment-minune, recomandat pentru tratarea a peste 60 de boli. În bucătăriile din întreaga lume, usturoiul verde este utilizat ca ingredient aromatic, dar şi ca plantă medicinală. Cu o aromă specială şi un gust plăcut, dar şi mai puţin iute decât cel uscat, usturoiul verde aduce o serie de beneficii organismului. Dar cum sezonul usturoiului verde ţine doar câteva săptămâni, la începutul primăverii, este foarte important să profitaţi la maximum de această perioadă.

Read more: Usturoiul verde, alimentul-minune

Infuzia de alun vă scapă de cârcei

de Daniela Anton

Cârceii sunt contracţii involuntare şi dureroase ale muşchilor. Aceste crampe musculare extrem de dureroase apar atunci când are loc o suprasolicitare fizică, sunteţi stresaţi sau când organismul înregistrează carenţe de calciu sau magneziu. Iată câteva remedii naturiste care vă scapă de cârcei.

Read more: Infuzia de alun vă scapă de cârcei

Lapacho, copacul vieţii

de Gabriela Bunea

Ceaiul Lapacho, cunoscut şi sub denumirea de „Copacul vieţii”, este obţinut din scoarţa exterioară de culoare roşie a copacului Tecoma şi oferă organismului o serie de beneficii. Este o plantă folosită de sute de ani în America de Sud, iar astăzi creşte în special în zona montană din Peru, Argentina, Paraguay şi Brazilia. Dacă în Europa Lapacho este mai puţin cunoscut, în America de Nord este un remediu natural foarte la modă.

Read more: Lapacho, copacul vieţii