Main menu

header

Ghiocelul, adjuvant de top în afecţiuni neurologice

872 7 3de Roxana Istudor şi Mihaela Cotîrnea

Delicatul vestitor al primăverii este, pe lângă frumusețea naturală, o veritabilă plantă medicinală. Ghiocelul nu doar anunță renașterea naturii, ci este și un adjuvant prețios într-o serie de afecțiuni grave, dintre care se disting cele neurologice și neurodegenerative, dar nu numai.

Read more: Ghiocelul, adjuvant de top în afecţiuni neurologice

Cea mai blândă formă de aromoterapie Fitoterapeut Mihai Apostol: „Hidrolaţii oferă beneficii pentru corp, minte şi suflet“

872 6 1de Carmen Ciripoiu şi Claudia Mîţoi

„Frați” cu uleiurile esențiale, hidrolații au multe proprietăți în comun cu acestea, dar sunt mai puțin concentrați. Însă oferă beneficii terapeutice extraordinare pentru corp, minte și suflet. Tot ceea ce trebuie să știți despre această minune a naturii, aflați de la fitoterapeutul Mihai Apostol (foto).

Read more: Cea mai blândă formă de aromoterapie Fitoterapeut Mihai Apostol: „Hidrolaţii oferă beneficii...

Colţii-babei echilibrează activitatea hormonală

872 7 2de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Plantă medicinală uimitoare, faimoasa colții-babei are efecte remarcabile asupra organismului, documentate, de altfel, din cele mai vechi timpuri. Beneficiile extinse ale acestui tămăduitor al naturii au fost certificate de numeroase cercetări moderne.

Read more: Colţii-babei echilibrează activitatea hormonală

Busuiocul-cerbilor alungă insomnia

872 7 1de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Prezent pe lista tămăduitorilor naturii încă de pe vremea romanilor, busuiocul-cerbilor și-a continuat parcursul vindecător până în zilele noastre, când cercetările științifice i-au confirmat o serie de proprietăți medicinale care dublează gustul deosebit al acestei plante-condiment.

Read more: Busuiocul-cerbilor alungă insomnia

Unguraşul previne apariţia tahicardiei

872 8 3de Ştefania Băcanu şi Mihaela Cotîrnea

Unguraşul este una dintre buruienile care şi-a câştigat un loc de cinste între plantele cu proprietăţi curative extraordinare. Utilizată încă din Antichitate de primii învăţaţi care au descoperit tainele vindecării, unguraşul este considerat o minune a naturii. În scop medicinal se utilizează părţile aeriene, bogate în vitamine (A, C, E), în săruri minerale, principii amare, acizi, uleiuri volatile, tanin şi substanţe glicozide.

Read more: Unguraşul previne apariţia tahicardiei

Căpşunile prelungesc viaţa pacienţilor cu Parkinson

872 8 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Un studiu de dată recentă evidențiază puterea extraordinară a căpșunilor, care au capacitatea de a prelungi viața pacien- ților care suferă de una dintre cele mai grave afecțiuni neurodegenerative - boala Parkinson, pentru care nu există tratament.

Read more: Căpşunile prelungesc viaţa pacienţilor cu Parkinson

Afinul scade glicemia

871 7 2de Ștefania Băcanu şi Mihaela Cotîrnea

Afinul este un arbust de dimensiuni mici, extrem de folosit în medicina naturistă, pentru că are proprietăți antidiabetice, antidiareice, diuretice și antiseptice. În scop terapeutic, se folosesc frunzele, bogate în tanini, vitaminele C, B, E și A, antioxidanți, cupru, responsabil cu întărirea imunității, zinc, seleniu și fier. Se consumă sub formă de infuzie sau cataplasmă aplicată local.

Read more: Afinul scade glicemia

Remedii naturiste eficiente în caz de greaţă, balonare şi disconfort abdominal Fitoterapeut Ana Maria Demetrescu: „Uleiul de migdale dulci este un ajutor preţios în sindromul dispeptic“

871 6 1de Simona Soare Ghișea şi Anca Flondor

Sindromul dispeptic (indigestia) reprezintă o asociere de simptome digestive, cum ar fi greața, hiperaciditatea, balonarea, regurgitația, sațietatea precoce, senzația de arsură și durerea retrosternală. Toate acestea apar în urma unor boli ale tractului gastrointestinal sau după ingestia anumitor alimente care nu sunt bine tolerate de organism. Cumulul de simptome se poate menține chiar și mai mult de șapte zile. Cum poate fi tratat sindromul dispeptic prin remedii naturiste, aflați de la prof. ing. Ana Maria Demetrescu (foto), fitoterapeut și nutriționist în cadrul Centrului de Nutriție și Sănătate SanSlim (www.cabinetnutritiesanslim.com).

Read more: Remedii naturiste eficiente în caz de greaţă, balonare şi disconfort abdominal Fitoterapeut Ana...

Iarba ţapului menţine sănătatea ficatului

871 7 1de Ștefania Băcanu şi Sorin Dumitrescu

Iarba țapului a fost descoperită de un păstor chinez, în urmă cu sute de ani, după ce a folosit-o personal în tratarea mai multor afecţiuni, iar oile pe care le păzea s-au împerecheat mult mai repede, în urma consumului de plantă. Icariina este substanţa activă, care a fost extrasă şi modificată pentru prepararea tabletelor şi a ceaiului. În plus, iarba ţapului se mai poate consuma şi sub formă de pulbere sau tinctură.

Read more: Iarba ţapului menţine sănătatea ficatului

Nucile pecan reduc colesterolul „rău“

871 9 3de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Crocante, dulci, ideale ca gustare, nucile pecan sunt mult mai mult decât alimente cu textură, gust și versatilitate de netăgăduit. Odată introduse în dietă, aceste oleaginoase de excepție aduc organismului o serie întreagă de beneficii pentru sănătate, reconfirmate de cercetări de dată recentă.

Read more: Nucile pecan reduc colesterolul „rău“

Ceaiul de hibiscus este util în situaţii stresante, creând senzaţia de relaxare

871 8 1de Camelia Onciu

Planta de hibiscus, sau Hibiscus sabdariffa ca nume științific, este binecunoscută pentru florile sale, folosite în special la prepararea ceaiului. Sunt acele flori pe care le poartă în păr femeile din Hawaii. Ceaiul de hibiscus este delicios, are culoare roșie rubinie și gust acru, cu aromă de afine. Este utilizat pe scară largă în întreaga lume ca ceai medicinal, care poate fi băut fierbinte sau rece. Avantajele sunt determinate de bogăția de vitamine, minerale și antioxidanți care se găsesc în florile de hibiscus.

Read more: Ceaiul de hibiscus este util în situaţii stresante, creând senzaţia de relaxare