Main menu

header

Aloe vera apără ficatul

de Gabriela Niculescu

Aloe vera este o plantă renumită pentru proprietăţile sale curative, iar efectele maceratului sunt multiple, printre care: antitumoral, hepatoprotector, imunostimulant, antioxidant şi antidiabetic.

Read more: Aloe vera apără ficatul

Turmericul vindecă rapid rănile

de Liliana Simidon

În viaţa de zi cu zi, rănirile se întâmplă destul de frecvent, aşa că este indicat ca fiecare dintre noi să ştie ce trebuie să facă pentru stoparea sângerărilor şi îngrijirea locului respectiv. De asemenea, este bine să se cunoască plantele ce grăbesc vindecarea.

Read more: Turmericul vindecă rapid rănile

J.R. din „Dallas“ ţine cură cu verdeţuri ca să scape de cancer

27-12-1de Ana Trifan

- Motto: „Nu te îngrijora, fii fericit, simte-te bine!” (Larry Hagman - J.R.)

Toată lumea a ajuns să-l cunoască după ce l-a interpretat pe maleficul personaj J.R. Ewing, din legendarul serial „Dallas”. Larry Hagman, în vârstă de 80 de ani, se luptă cu cancerul şi crede că a găsit soluţia pentru a învinge boala. La începutul acestui an, actorul a vorbit pentru prima dată despre eforturile pe care le face pentru a ieşi învingător din bătălia pe viaţă şi pe moarte în care l-a aruncat cancerul.

Read more: J.R. din „Dallas“ ţine cură cu verdeţuri ca să scape de cancer

Fructele şi legumele, surse perfecte de antioxidanţi

de Ana Trifan

Antioxidanţii ne protejează de acţiunea periculoasă a radicalilor liberi, ce provoacă foarte multe boli. Studiile ştiinţifice au demonstrat că aceştia au un rol crucial în prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă, stimulând în acelaşi timp activitatea sistemului imunitar şi încetinind procesul de îmbătrânire. Iată care sunt cele mai bune alegeri alimentare naturale pe care le puteţi face pentru a avea parte de efectele benefice ale antioxidanţilor.

Read more: Fructele şi legumele, surse perfecte de antioxidanţi

Stimulente „verzi“ ale lactaţiei

de Gabriela Niculescu

Din păcate, în ultima perioadă, din ce în ce mai multe mame se confruntă cu problema hipogalacţiei (secreţia unei cantităţi insuficiente de lapte în orice perioadă a alăptării), ce impune adăugarea de lapte străin sau alte alimente pentru a asigura dezvoltarea normală a copilului. Vestea bună este că unele plante le pot veni în ajutor, fără efecte secundare.

Read more: Stimulente „verzi“ ale lactaţiei

O comoară pentru corp: uleiul de nucă

de Gabriela Niculescu

Folosit pe vremuri aproape în fiecare gospodărie, uleiul de nucă este astăzi destul de greu de găsit, din păcate. De el ar putea profita toţi cei care suferă de hipercolesterolemie şi sunt predispuşi la arteroscleroză. Având 73%-84% acizi graşi polinesaturaţi, se situează pe primul loc între uleiurile nesaturate, înaintea uleiului de soia (50%-60%) şi a celui de porumb (40%-50%), pentru proprietăţile sale anticolesterolice. El conţine acid linoleic şi oleic şi foarte puţini acizi graşi saturaţi (palmitic şi stearic).

Read more: O comoară pentru corp: uleiul de nucă

Pirul, eficient în indigestii

de Cătălina Tăgârţă

Pirul e „duşmănit” în mediul rural, pentru că este o plantă cu rădăcini puternice, greu de îndepărtat din culturile agricole. Cu toate acestea însă, pirul, care mai poartă denumirea de albei, grâul mâţii, iarba cânelui, pir gros sau pir mic, este în acelaşi timp şi util, deoarece e eficient în caz de indigestii.

Read more: Pirul, eficient în indigestii

Smochinele vin de hac bronşitei

de Gabriela Niculescu

Nutriţioniştii încurajează consumul de smochine, deoarece acestea sunt bogate în săruri minerale precum potasiu, fosfor, fier, calciu şi sodiu. Smochinele mai au şi efect energetic şi remineralizant asupra organismului nostru.

Read more: Smochinele vin de hac bronşitei

Tulsi, util în caz de epilepsie

de Liliana Simidon

Funcţionarea normală a creierului presupune comunicarea între neuroni prin transmiterea anumitor semnale electrice. În cazul persoanelor epileptice, un anumit grup de celule nervoase transmite la un moment dat un semnal prea puternic, asemănător unei descărcări electrice. Atunci organismul suferă o convulsie. Din fericire, simptomele extrem de neplăcutele pot fi ameliorate dacă sunt urmate câteva tehnici şi se apelează la unele remedii naturiste.

Read more: Tulsi, util în caz de epilepsie

10 oţeturi aromate şi sănătoase

de Gabriela Niculescu

Cu mai bine de 3.000 de ani în urmă, tratatele egiptene de medicină menţionau oţetul de mere şi cel de struguri ca fiind remedii universale. Se obţin foarte uşor, prin macerarea bucăţilor de mere sau a boabelor de struguri la care se adaugă miere şi alte plante aromate, în funcţie de remediul pe care vrem să-l obţinem. Se pot adăuga mentă, lavandă, cimbru, rozmarin, trandafir, tarhon şi altele şi vor rezulta oţeturi cu proprietăţi multiple. Nu doar egiptenii s-au bucurat de efectele lui, pentru că el apare menţionat şi în scrierile lui Hipocrate. Se pare că fructele macerate au proprietăţi curative demne de luat în seamă.

Read more: 10 oţeturi aromate şi sănătoase

Arma secretă anticancer: sâmburii de caise

de Cătălina Tăgârţă

Deşi puţini ştiu, vitamina B17 oferă multe beneficii organismului, iar potrivit unor studii recente se pare că aceasta luptă chiar şi împotriva cancerului. Fiind extrasă din migdale amare, vitamina era cunoscută în China şi Egiptul antic şi sub numele de amigdalină. În ceea ce priveşte utilitatea acesteia în tratarea afecţiunilor, legendele spun că un papirus egiptean vechi de peste cinci mii de ani menţionează utilizarea ei în tratamentul unor tumori ale pielii, iar în rândul triburilor de indieni care consumă frecvent băuturi preparate din sâmburi de fructe, ce sunt bogaţi în amigdalină, nu s-a înregistrat niciun caz de cancer.

Read more: Arma secretă anticancer: sâmburii de caise