Main menu

header

Noni, pentru diabetici

de Cătălina Tăgârţă

Originar din Polinezia, unde e folosit ca remediu tradiţional de sute de ani, noni se găseşte în Europa doar sub formă de suc sau de comprimate. Fructul are proprietăţi excepţionale asupra organismului, calităţile sale nutritive datorându-se xeroninei şi antioxidanţilor pe care îi conţine şi care îi conferă proprietăţi medicale deosebite.

Read more: Noni, pentru diabetici

Dovleacul ameliorează guta

de Mariana Borloveanu

- leacuri mănăstireşti

Medicina tradiţională chineză a demonstrat calităţile benefice ale dovleacului şi proprietăţiile curative ale acestuia cu multe sute de ani în urmă, considerându-l anticancerigen şi antioxidant de excepţie. De la banalele seminţe şi până la mierea sau tinctura de dovleac, totul abundă de vitamine şi microelemente, care ajută inima, ficatul, prostata, articulaţiile şi pielea. Părintele Nifon de la Mănăstirea Turnu ne sfătuieşte să punem acest leac la locul pe care îl merită, pentru că este de mare preţ pentru sănătatea organismului.

Read more: Dovleacul ameliorează guta

Sucul de cartofi protejează stomacul

de Daniela Anton

Cea mai cunoscută proprietate a sucului de cartofi este aceea de calmare digestivă. Aciditatea stomacală, gazele şi digestia îngreunată sunt doar câteva dintre problemele care îşi găsesc rezolvare printr-o cană cu suc de cartofi în fiecare zi. Efecte benefice sunt şi în cazul altor afecţiuni, cum ar fi hepatita, litiaza biliară şi osteoporoza.

Read more: Sucul de cartofi protejează stomacul

Durerile după amputarea unui picior, alinate cu tătăneasă

de Diana Tudor

Amputarea unuia dintre membre este un eveniment tragic în viaţa oricărui pacient, de aceea, cei care suferă astfel de intervenţii chirurgicale trebuie să beneficieze de susţinerea familiei, a medicilor şi a unui psiholog. Nu de puţine ori s-au înregistrat cazuri în care pacienţii resimţeau dureri groaznice ale membrelor amputate. Explicaţia constă în faptul că aceştia cred în continuare în existenţa membrului.

Read more: Durerile după amputarea unui picior, alinate cu tătăneasă

„Medicamentul-minune“ pentru diabetici: varza

de Diana Georgescu

Gustoasă şi ieftină, varza este un aliment sănătos, care poate fi considerat şi medicament, pentru numeroasele sale proprietăţi antitumorale, antioxidante şi antiinflamatoare. Conţine vitamina K, care are rol antihemoragic, dar şi vitamina U, care protejează mucoasa tractului gastrointestinal de formarea ulcerului şi contribuie la tratarea ulceraţiilor.

Read more: „Medicamentul-minune“ pentru diabetici: varza

Durerile menstruale trec cu plante din grădina Domnului

de Mariana Borloveanu

- leacuri mănăstireşti

Dintre toate suferinţele femeieşti, cele care sunt generate de dureri specifice ciclului menstrual sunt cel mai uşor de tratat pe cale naturistă, şi asta pentru că plantele cu efecte calmante sunt nenumărate. Maica Eufrasia de la Schitul Pojogeni are aceste leacuri de la o măicuţă din centrul monahal Meteora, care, trăind departe de lume, le-a experimentat pe toate.

Read more: Durerile menstruale trec cu plante din grădina Domnului

Mărarul ameliorează glaucomul

de Gabriela Bunea

Cunoscut şi utilizat de 7.000 de ani, mărarul este folosit ca adaos în mâncăruri, dar şi ca medicament. În Antichitate, acesta era administrat ca tonic digestiv, antiinflamator şi antiinfecţios. În medicina populară românească, sucul proaspăt şi decoctul obţinute din tulpinile de mărar erau folosite pentru tratarea bolilor de inimă şi contra tusei, dar şi pentru diverse „boli femeieşti”.

Read more: Mărarul ameliorează glaucomul

Chimenul scade colesterolul

de Diana Georgescu

Unul dintre puţinele condimente care cresc spontan în România, chimenul ajută la tratarea colesterolului mărit, gastritei, alergiilor sau bronşitei, pe lângă calităţile culinare pe care le are. În ţara noastră, chimenul se mai numeşte secărea, chimion, chimin sau chiman.

Read more: Chimenul scade colesterolul

Curmalele au acţiune benefică asupra prostatei

de Cătălina Tăgârţă

Curmalele sunt bogate în calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, mangan, cupru şi magneziu, drept pentru care au nenumărate beneficii asupra sănătăţii. Dacă sunt consumate regulat, acestea luptă împotriva tulburărilor intestinale, creşterii în greutate, afecţiunilor cardiovasculare, dar şi împotriva cancerului.

Read more: Curmalele au acţiune benefică asupra prostatei

Fructele de pădure fortifică organismul

de Dana Purgaru

Fructele de pădure sunt o foarte bună sursă de vitamine şi fitochimicale, ce reduc probabilitatea apariţiei cancerului de piele, de colon şi a bolilor de inimă.

Read more: Fructele de pădure fortifică organismul

Nucile îmbunătăţesc calitatea spermei

de Diana Tudor

Cercetările au demonstrat faptul că nucile ajută la creşterea calităţii spermei la bărbaţi. Conform unui studiu publicat în jurnalul „Biology of Reproduction”, un grup de bărbaţi a fost supus unui test: aceştia au consumat timp de două săptămâni echivalentul a două mâini cu nuci. Rezultatul: îmbunătăţirea formei, mişcării şi a vitalităţii spermatozoizilor.

Read more: Nucile îmbunătăţesc calitatea spermei