de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Fitoparaziți care apar la rădăcina pomilor, ciupercile-conopidă sunt utilizate per scară largă de popoare cunoscute pentru longevitate și stil sănătos de viață - japonezii și coreenii. Adevărat medicament, acest tip de ciupercă are numeroase aplicații medicinale, fiind recunoscută ca atare și de comunitatea oamenilor de știință.
Read more: Ciupercile-conopidă inhibă creşterea Stafilococului auriu rezistent la meticilinăde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Plantă medicinală importantă deopotrivă pentru medicina umană și cea veterinară, crețușca se remarcă prin proprietăţile sale terapeutice extinse, fiind un adjuvant de calibru în tratarea unei serii de afecțiuni dintre cele mai diverse.
Read more: Creţuşca tratează ascitade Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Delicioasele nuci sunt acel tip de superaliment potrivit tuturor persoanelor, la orice vârstă, și fac parte din categoria tezaurelor de nutrienți, aducând organismului o lungă serie de beneficii, atât interne, cât și externe.
Read more: Oleaginoase de top Nucile, armă redutabilă contra aritmieide Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
În traducere directă „lemn sfânt”, palo santo este un arbore din America de Sud, utilizat de secole în scopuri spirituale şi terapeutice. Uleiul esenţial extras din lemnul acestui copac este apreciat nu doar pentru aroma să plăcută şi efectele relaxante, ci şi pentru numeroasele beneficii pentru sănătate.
Read more: Palo santo atenuează congestia nazalăde Roxana Istudor şi Flori Pintea
Plantă perenă asemănătoare cu iarba, lămâița are un miros pregnant de lămâie, este utilizată pe scară largă în gastronomie și aduce organismului unele vitamine și minerale importante pentru funcțiile metabolice.
Read more: Lămâiţa calmează durerile provocate de poliartrita reumatoidăde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Orezul este o plantă alimentară cu o producție anuală de 500 de milioane de tone și reprezintă hrana miliardelor de oameni din Asia, ajungând treptat să fie consumat și de populațiile altor continente. Cu toate varietățile sale și cu un tezaur de nutrienți, acest aliment extraordinar de hrănitor aduce beneficii însemnate organismului.
Read more: Orezul reduce excesul de acid uric din sângede Roxana Istudor şi Adrian Barna
Ceaiul de mătase-de-porumb este un remediu folosit în medicina tradiţională de se- cole, are multiple beneficii pentru sănătate, iar renumele său tradițional a fost confirmat de cercetările oamenilor de știință, care au relevat faptul că această băutură este un aliat al stării generale bune de sănătate.
Read more: Ceaiul de mătase-de-porumb are proprietăţi diuretice puternicede Roxana Istudor şi Flori Pintea
Cunoscut drept un remediu naturist popular, păducelul este folosit în scopuri terapeutice de multe secole. Ceaiul de plantă este renumit pentru efectele terapeutice excelente și extinse, dovedite ştiinţific.
Read more: Păducelul, aliat împotriva anxietăţiide Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Boabe tinere de soia, ce au fost recoltate înainte de a apuca să se coacă, edamamele sunt alimente neprelucrate, care aduc organismului beneficii însemnate, de la conținutul de calciu până la reglarea zahărului din sânge.
Read more: Edamamele previn fragilizarea osoasăde Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu
Ca unul dintre cele mai populare fructe ale toamnei, gutuia este aromată, bogată în nutrienți și un adevărat aliat al sănătății și bunei funcționări a organismului.
Read more: Gutuile combat greţurile matinale ale femeilor însărcinatede Roxana Istudor şi Gabriela Comşa
Sursă excelentă de vitamine şi de minerale, mai puțin celebră decât alte legume, anghinarea de Ierusalim face parte din aceeaşi familie cu floarea-soarelui, iar perioadele când se poate găsi în supermarket sunt toamna şi iarna. Ca urmare, anotimpurile reci sunt momente ideale pentru a introduce în dietă un aliment plin de nutrienți și de proprietăți terapeutice.
Read more: Anghinarea de Ierusalim susţine metabolismul glucozei