Main menu

header

Vâscul face minuni în reumatism

de Cătălina Tăgârţă

Despre tradiţionalul vâsc, ce se agaţă de lustre în preajma Sărbătorilor de iarnă, se spune că simpla lui prezenţă atrage îngerii, pune bolile pe fugă, aduce noroc, sănătate şi spor în casă. În medicina naturistă, de la vâsc se folosesc doar frunzele, bobiţele fiind considerate toxice.

Read more: Vâscul face minuni în reumatism

Tonic hepatic din polen: jeba

de Gabriela Niculescu

De mii de ani, tratamentele naturiste au avut succes, dar terapia cu produse apicole (apiterapia) a avut rezultate uluitoare. Din cele mai vechi timpuri şi până astăzi, cocteilurile apicole au vindecat o sumedenie de boli şi de afecţiuni, pornind de la banalele răceli şi terminând cu diverse forme de cancer. Unul dintre elementele extrem de importante pe care le poate conţine un cocteil apicol este jeba.

Read more: Tonic hepatic din polen: jeba

Fiertura de urzică protejează prostata

de Liliana Simidon

Bărbaţii care au trecut de vârsta de 45-50 de ani încep să se confrunte cu probleme la nivelul prostatei şi, dacă acestora nu li se acordă importanţa cuvenită, pot să apară probleme mai mari.

Read more: Fiertura de urzică protejează prostata

Tratamente „verzi“ pentru cancerul de colon

25-09-1de Anda Postolache

- Recomandările profesorului universitar Constantin Milică

Cancerul de colon (de intestin gros) este a treia boală de care se moare pe planetă şi afectează mai ales persoanele de peste 50 de ani, dar poate apărea şi la persoane mai tinere. Acest tip de cancer apare mai puţin la bărbaţi, dar se întâlneşte mai frecvent la femeile grase şi de talie scundă. Sfaturile specialistului în fitoterapie Constantin Milică (foto) pot fi de mare ajutor în prevenirea şi stoparea bolii. În urma activităţii în cadrul Centrului Aroma din Iaşi a obţinut o serie de tratamente, care sunt omologate de Ministerul Sănătăţii.

Read more: Tratamente „verzi“ pentru cancerul de colon

Ceaiul de ghinţură scade glicemia

de Gabriela Bunea

Cunoscută şi sub denumirea de dinţură sau lumânărica-pământului, ghinţura galbenă este o plantă medicinală cu proprietăţi miraculoase şi flori galbene, care creşte în regiunea subalpină a ţării, la marginea pădurilor. Este prezentă şi în zona de câmpie, iar în masivul Bucegi este considerată monument al naturii.

Read more: Ceaiul de ghinţură scade glicemia

Călţunaşii, antibiotic vegetal

de Gabriela Niculescu

Călţunaşii, cunoscuţi şi sub denumirile populare de nemţoaice sau condurul-doamnei, provin din America de Sud şi înfloresc aproape tot anul. În Peru şi în Franţa, salata este considerată foarte importantă primăvara. De la călţunaşi se folosesc florile, frunzele şi seminţele. Planta conţine substanţe importante, enzime, glucoside, vitamina C, şi de aceea se foloseşte în numeroase remedii naturiste ce luptă împotriva unui număr impresionant de afecţiuni.

Read more: Călţunaşii, antibiotic vegetal

Sucul de roşii favorizează inima

de Cătălina Tăgârţă

Legumele proaspete sunt primele pe lista alimentelor atunci când vine vorba despre sănătate. De aceea, şi sucurile obţinute din acestea sunt la fel de recomandate, multe dintre ele ajutând la tratarea anumitor afecţiuni sau cel puţin la ameliorarea stării de sănătate, întrucât aduc un aport ridicat de vitamine şi de minerale organismului.

Read more: Sucul de roşii favorizează inima

Macul, calmant natural de top

de Gabriela Niculescu

Macul roşu, o floare extrem de fragilă şi mare iubitoare de soare, înfloreşte la începutul verii. Poate fi găsit pe pajişti, pârloage, fâneţe, în culturile de cereale sau pe marginea drumurilor... dar şi la plafar. În scop terapeutic, se folosesc petalele florilor care au proprietăţi antibronşice şi antitusive, şi seminţele, recunoscute pentru puterea lor sedativă, antiinflamatoare şi calmantă.

Read more: Macul, calmant natural de top

Rochiţa-rândunicii, eficientă în colecistită

de Cătălina Tăgârţă

Numită şi volbură, rochiţa-rândunicii este o plată foarte des întâlnită în România. Mulţi agricultori o urăsc, deoarece creşte foarte repede şi sugrumă culturile, însă aceasta nu trebuie privită doar ca un duşman, pentru că are multiple proprietăţi benefice organismului.

Read more: Rochiţa-rândunicii, eficientă în colecistită

Sparanghelul, inamicul îmbătrânirii

de Gabriela Niculescu

Sparanghelul este recunoscut pentru lupta pe care o duce contra îmbătrânirii, însă, pe lângă această calitate, el mai deţine o mulţime de proprietăţi. Această legumă firavă conţine nutrienţi vitali, fibre, minerale şi vitamine, care nu doar că menţin organismul sănătos, ci şi luptă împotriva bolilor grave precum cancerul. Totodată, sparanghelul este un tonic cerebral ce ne ajută să ne păstrăm simţurile ascuţite şi atenţia sporită.

Read more: Sparanghelul, inamicul îmbătrânirii

Cura cu ginseng îmbunătăţeşte performanţele sexuale

de Liliana Simidon

În plină perioadă a vacanţelor, partenerii de viaţă au acum ocazia să-şi încarce bateriile, să facă tot ce le trece prin cap, să-şi armonizeze viaţa de cuplu, să încerce să fie mai puţin inhibaţi şi să uite de micile sau de marile eşecuri în viaţa amoroasă. Dacă problemele nu sunt grave pe acest plan, lucrurile se pot îndrepta printr-un regim de viaţă echilibrat, cu răbdare şi cu mici ajutoare din natură.

Read more: Cura cu ginseng îmbunătăţeşte performanţele sexuale