Main menu

header

Portocalul amar întârzie deteriorarea celulară

884 9 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Valențele terapeutice ale portocalului amar sunt cunoscute de secole, cercetările moderne confirmând proprietățile de excepție ale acestui arbore. De la afecțiuni ale stomacului la boli de piele și de la scoarță la fruct, planta oferă sănătății omului nenumărate beneficii.

Read more: Portocalul amar întârzie deteriorarea celulară

Unele plante medicinale sunt aliaţi redutabili în lupta cu diabetul zaharat Fitoterapeut Tiberiu Linguraru: „Bujorul de munte activează producţia de insulină“

883 6 1de Simona Soare Ghișea şi Claudia Mîţoi

Diabetul reprezintă o tulburare a organismului asociată cu o glicemie peste limitele normale. Afecțiunea este semnalată, printre altele, de senzaţia de gură uscată, urinarea în cantităţi mari, nevoia de a bea multă apă şi de a mânca tot timpul. Pentru a obține un control metabolic cât mai bun, medicii recomandă ca tratamentul medicamentos să fie însoțit de adoptarea unei diete sănătoase, sărace în carbohidrați. Potrivit sondajelor, peste 400 de milioane de oameni la nivel mondial suferă de această boală cronică. Până în anul 2040, se estimează că numărul bolnavilor va depăși 640 de milioane. Cum pot ajuta plantele medicinale la normalizarea glicemiei și la regenerarea celulelor pancreatice, aflați de la fitoterapeutul Tiberiu Linguraru (foto; număr de telefon: 0767.575.102).

Read more: Unele plante medicinale sunt aliaţi redutabili în lupta cu diabetul zaharat Fitoterapeut Tiberiu...

Plopul tremurător tratează tromboflebita cu ulceraţii

883 7 3de Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu

Arbore foarte apreciat pentru lemnul cu proprietăți deosebite, dar și pentru îmbunătățirea calității solului în zonele defrișate, plopul tremurător este un redutabil furnizor de acid acetilsalicilic, folosit pe scară largă de industria farmaceutică. Dar beneficiile acestui arbore pentru sănătatea uma- nă nu se opresc aici.

Read more: Plopul tremurător tratează tromboflebita cu ulceraţii

Avocado întreţine sănătatea florei intestinale

883 7 2de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

O cercetare de dată recentă vine să pună în evidență o nouă proprietate certificată a fructului-minune avocado, care și-a cucerit renumele pentru beneficiile sale semnificative pentru sănătate.

Read more: Avocado întreţine sănătatea florei intestinale

Prunele uscate ţin la distanţă osteoporoza

883 7 1de Camelia Onciu

Un studiu realizat recent sugerează că un consum zilnic de prune uscate poate fi benefic pentru sănătatea oaselor, reducând factorii inflamatori care contribuie la osteoporoză.

Read more: Prunele uscate ţin la distanţă osteoporoza

Arbore-minune cu un fruct superaliment Graviola rezolvă hiperbilirubinemia

883 8 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Arbore veșnic verde care crește în zonele tropicale din America Centrală și de Sud, graviola este studiată intens din perspectiva unor beneficii care îi sur­prind încontinuu pe cercetători prin amploare și extindere, mai toate componentele acestei plante aducându-și aportul la sănătatea umană.

Read more: Arbore-minune cu un fruct superaliment Graviola rezolvă hiperbilirubinemia

Lămâia reglează tensiunea arterială

883 9 2de Roxana-Ioana Ancuța

Lămâia este unul dintre cele mai recomandate fructe în preve­nirea mai multor afecţiuni, în primul rând, datorită conţinutului ridicat de vitamina C. Specialiştii re­comandă consumul ei în orice com­bi­naţie, fie doar zeama, cât şi coaja. O lămâie medie conține 1,1 g pro­teine, 2,8 g fibre, 9,3 g carbohidrați, 2,5 g de zahăr și 0,3 de grăsime, plus 53 mg vitamina C, ceea ce reprezintă 88% din cantitatea recomandată zilnic, precum și cantități mici de fier, potasiu, zinc și calciu.

Read more: Lămâia reglează tensiunea arterială

Cafeina, remediu promiţător pentru ADHD

883 9 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Există numeroase păreri dife­rite în legătură cu beneficiile ca­fei­nei. Din toată marea de con­siderații, cercetătorii pun la dis­po­ziția celor care doresc să știe cât de benefică este această sub­stan­ță re­zultatele relevante ale unor cer­cetări riguroase.

Read more: Cafeina, remediu promiţător pentru ADHD

Zahărul are multe calorii şi nicio valoare nutritivă, iar atunci când este consumat frecvent poate conduce la epuizarea tuturor organelor Fitoterapeut Ilona Tudor: „Nopalul reglează pofta de dulce“

882 6 1de Simona Soare Ghișea şi Tatiana Solomon

Nutriționiștii consideră că deserturile ar trebui consumate cât mai rar, pe post de gustare. Totuşi, unii dintre noi cu greu îşi pot controla dorinţa de a mânca ceva dulce imediat după mesele principale. Există o serie de explicaţii ştiinţifice în privinţa acestor pofte „vinovate”. Care sunt acestea și cum poate fi inhibată pofta de dulce cu ajutorul remediilor naturiste, astfel încât să ne menţinem glicemia în limite normale şi să nu acumulăm kilograme în plus, ne spune fitoterapeutul Ilona Tudor, specialist în nutriţie, diete și stil de viaţă (www.remediinaturale.ro).

Read more: Zahărul are multe calorii şi nicio valoare nutritivă, iar atunci când este consumat frecvent poate...

Anasonul stelat alungă astenia de primăvară

882 7 2de Ştefania Băcanu şi Sorin Dumitrescu

Anasonul stelat este folosit, de regulă, ca plantă aromată în prepararea diferitelor rețete culinare, însă ce nu știu mulți este faptul că are și proprietăți vindecătoare. Bogat în fier, calciu, zinc, potasiu, magneziu și cupru, și cu un conținut ridicat de fibre, proteine și acizi grași, anasonul stelat este apreciat încă din Grecia Antică. În scop terapeutic se folosesc semințele și fructele sub formă de infuzie sau pulbere.

Read more: Anasonul stelat alungă astenia de primăvară

Creţuşca diminuează stresul oxidativ al organismului

882 7 1de Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu

Adevărată prințesă a pajiștilor, spectaculoasa crețușcă este, în același timp, o plantă medicinală cu renume bine consolidat, care susține organismul și poate combate o serie de afecțiuni.

Read more: Creţuşca diminuează stresul oxidativ al organismului