de Gabriela Niculescu
Nicio altă parte a corpului nu este mai afectată de gravitaţie decât sânii. Calitatea pielii, moştenirea genetică sau mărimea acestora influenţează, de-a lungul timpului, fermitatea şi frumuseţea lor. Doctor Vangelis Vasalos (foto), medic specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, doctor în ştiinţe medicale, cu competenţe pe vibro-lipoaspiraţie şi specializat în chirurgie cosmetică, vă propune cinci modalităţi care vă vor ajuta să evitaţi lăsarea sânilor.
Purtați tot timpul sutien de susţinere
Deşi multe femei nu poartă sutien din prejudecata că acesta poate slăbi elasticitatea pielii sânilor, ideal este să îl purtaţi şi noaptea, sub o formă mai lejeră precum cea a bustierei. „În timpul zilei, sânii tind să se lase spre buric, iar noaptea, în părţile laterale. Astfel, susţinerea corectă şi completă a sânilor este sfântă, cu atât mai mult în cazul femeilor cu sâni voluminoşi naturali sau cu implant”, susţine chirurgul estetician Vangelis Vasalos.
Păstrați-vă greutatea constantă
Ori de câte ori urmați o dietă de slăbit, sânii dumneavoastră au de suferit. „70% dintre glandele aflate în sâni sunt amestecate cu grăsime, iar oscilaţia în greutate afectează pielea, apoi ligamentele se întind şi duc la lăsarea ţesutului. Odată ruptă fibra de colagen din piele, aceasta nu se mai reface niciodată, cu nimic! În cazul unei sarcini se recomandă luarea echilibrată în greutate, sub îndrumarea medicului”, a afirmat specialistul.
Evitați expunerea directă la soare
Menţinerea tonusului pielii sânilor este strâns legată de expunerea la razele ultraviolete, care, pe lângă creşterea riscului de apariţie a cancerului, determină subţierea bruscă a ţesuturilor, îmbătrânirea şi lăsarea sânilor. Topless-ul este total nerecomandat femeilor care țin la sănătatea sânilor mai mult decât la un bronz trecător.
Faceți exerciţii fizice
Fiecare dintre doamne are o părere proprie în materie de sport, însă ceea ce știați până acum s-ar putea să fie puțin diferit în opinia doctorului Vasalos: „Chiar dacă sportul creşte tonusul muşchilor şi modelează forma corpului, acesta nu ajută la ridicarea sânilor, conform percepţiei generale. De exemplu, exerciţiile cardio, cum ar fi alergatul sau aerobicul, sunt legate de mişcarea bruscă a sânilor şi grăbesc lăsarea acestora. Făcut în condiţii corecte însă, sportul ajută la o mai bună vascularizare a sânilor şi îi face mai fermi”. Noi însă considerăm că o bustieră care vă susține bine sânii vă poate scuti de neplăcerile ce ar putea urma după orele de alergat.
Alăptați în poziţii avantajoase
Se ştie că alăptarea poate duce la lăsarea sânilor, mai ales dacă nu folosiți poziţiile ideale pentru alăptat. Astfel, trebuie să fiți foarte atente la poziţiile în care vă puneți bebeluşul să se alăpteze. „Cel mai indicat este să stați culcată pe spate şi să ţineți copilul pe burta dumneavoastră, foarte aproape de sân. Sau, să stați în şezut, iar cu antebraţul să ţineți copilul de fund şi de picioare. Dacă cel mic este agitat, atunci cea mai bună poziţie este cea în care stați în picioare, iar dacă aveți probleme cu alăptatul e recomandată poziţia şezând, în care copilul este ţinut cu picioarele în lateral”, încheie chirurgul estetician.
Sfat. Hidratarea, atât internă, cât și externă, joacă un rol foarte important în elasticitatea pielii. Tocmai de aceea trebuie să beți constant câte doi litri de apă pe zi și să nu uitați să folosiți creme care vă întrețin țesutul sânilor, precum și pe cel al tenului!
„Oscilaţia în greutate afectează pielea, ligamentele se întind şi duc la lăsarea ţesutului. Odată ruptă fibra de colagen din piele, aceasta nu se mai reface niciodată, cu nimic!“