Main menu

header

507 4 1de Gabriela Niculescu

Mâinile catifelate au fost mereu la modă. În zilele noastre, femeile din toată lumea apelează la cele mai eficiente trucuri pentru a avea o piele netedă şi catifelată, mai cu seamă în ceea ce priveşte mâinile. Acestea sunt o carte de vizită pentru oricare dintre noi, şi pentru asta avem grijă să arate mereu impecabil. Doar că factorii de mediu din sezonul rece și alimentația ceva mai săracă în vitamine în această perioadă nu ne ajută prea mult. Însă, noi avem remediile ideale pentru a contracara efectele gerului și ale vântului tăios.

Lămâia hrăneşte pielea

Lămâia a fost folosită dintotdeauna în trucuri simple de înfrumuseţare. Orice gospodină ştie că mirosul de mâncare impregnat în mâini dispare dacă freacă puţină zeamă de lămâie pe mâinile curate. Dacă pielea de pe mâini vi se crapă, tot extraordinarul fruct vă vine în ajutor: tăiaţi o lămâie în felii, după care frecați mâinile cu ele până când se scurge toată zeama. Chiar dacă ustură puțin, rezultatele sunt remarcabile.

Un alt remediu rapid pentru catifelarea mâinilor este să le ungeţi în fiecare seară cu ulei cu vitamina A şi cu glicerină, care au rolul de a asigura hidratarea completă a pielii, şi dormiţi cu mănuşi din bumbac.

Mască din cartof fiert și ulei de măsline

Un alt remediu la îndemână pentru mâini aspre este masca din lapte dulce şi avocado (două linguri cu avocado zdrobit se amestecă împreună cu două linguri cu lapte dulce, până se omogenizează). Dacă o veţi ţine circa 20 de minute pe mâini, masca vă va reda naturaleţea pielii.

Dacă la schimbările de temperatură mâinile dumneavoastră se învineţesc cu uşurinţă, aplicaţi o pastă rezultată din cartofi fierți şi ulei de măsline, lăsând-o să acţioneze timp de 15 minute.

Decoctul din frunze de morcovi este ideal

Pielea de pe mâini intră în contact cu multe substanţe chimice din detergentul de vase, de aceea apar diferite iritaţii şi afecţiuni. Tratamentul cu suc de roşii este cel care dă cele mai bune rezultate. Puneți două linguri cu bulion și o linguriţă cu glicerină într-un castronel și amestecaţi bine. Ungeţi mâinile cu această pastă, masaţi-le şi rămâneţi cu loţiunea timp de o jumătate de oră. De asemenea, puteţi spăla mâinile cu decoct din frunze de morcov, pentru că este foarte hrănitor, conţinând vitamina A. Uleiul de măsline călduţ, masat pe mâini, hidratează pielea în profunzime şi diminuează crăpăturile provocate de frig, de vânt și de zăpadă.

PONT. Seara, hidratați mâinile cu o cremă grasă şi purtați pe timpul nopții mănuși din bumbac, pentru a evita uscarea și crăparea pielii.

Unghiile se revitalizează cu drojdie de bere

Iarna, și unghiile au de suferit din pricina acelorași factori. Pentru a da o culoare naturală unghiilor îngălbenite și care se exfoliază, acestea se freacă de o felie de lămâie de trei ori pe zi, timp de două săptămâni. În plus, se recomandă pasta făcută din drojdie de bere şi tărâţe de grâu înmuiate în apă călduţă. Se aplică pe unghii şi se lasă să acţioneze timp de 30 de minute, iar tratamentul se urmează timp de o săptămână.