de Andreea Radu
Picioare frumoase nu înseamnă doar să fie epilate şi bronzate, pedichiura fiind şi ea la fel de importantă. Ideal ar fi ca în fiecare salon să existe un serviciu de pedichiură medicală, relativ nou pe piaţa din România, care să asigure tratarea problemelor apărute fie în urma purtării încălţămintei inadecvate, fie a picioarelor predispuse la crăpături sau a pielii foarte uscate.
„E recomandată şi persoanelor cu boli fungice”
Monica Burbutan, specialist la Hollywood Experience Beauty Salon din Ploieşti, ce oferă acest serviciu de pedichiură medicală, ne-a explicat care sunt recomandările. „Vreau să menţionez de la început că produsele folosite sunt foarte importante. Noi utilizăm o gamă exclusiv profesională pe bază de minerale de la Marea Moartă, ce a creat o linie pentru tratamentul şi reabilitarea pielii piciorului. Nu există niciun risc de daune termice sau mecanice. Metoda este ideală şi pentru diabetici. Pedichiura nu ţine doar de îngrijirea estetică, fiind recomandată şi persoanelor care se confruntă cu probleme precum: fisuri ale pielii piciorului, boli fungice, oboseală şi durere pe fond de varice. Toate produsele folosite conţin ingrediente active: acid lactic, exfoliant uşor, cu un puternic efect de hidratare şi care dizolvă pielea aspră, ulei de macadamia, cătină albă şi unt de shea, ce conţin cantităţi mari de acizi graşi polinesaturaţi, vitaminele A, E, K, uşor de absorbit de piele, regeneratoare şi cu acţiune de înmuiere. Alte ingrediente de menţionat sunt şi extractele de usturoi, arbore de ceai, cimbru şi scorţişoară. Ca şi acţiune terapeutică, produsele dizolvă în mod eficient pielea aspră, având şi un puternic efect de hidratare, antiinflamator şi antifungic, cu acţiune antiseptică şi de vindecare”, ne-a spus Monica Burbutan.
„Stimulează circulaţia sângelui şi relaxează muşchii”
Pentru pedichiura medicală sunt folosite doar împachetări şi produse speciale, fără brici şi lame. „Nu se înmoaie picioarele ca la pedichiura clasică, aceasta se execută doar pe picioarele uscate, fiind aplicate produse speciale, cu proprietăţile şi ingredientele amintite mai sus şi care tratează zonele afectate şi îndepărtează «pielea moartă». Chiar şi bolile fungice şi durerile pe fond de varice vor fi astfel ameliorate din prima şedinţă. Cu ajutorul acestei proceduri, problemele pot fi vindecate doar cu ajutorul cremelor şi loţiunilor aplicate. Pedichiura medicală, ca şi procedură propriu-zisă, începe cu dezinfectarea şi curăţarea pielii piciorului, apoi se examinează cu atenţie talpa şi călcâiele, pentru a vedea unde sunt probleme sau piele întărită, se pulverizează un peeling pe şerveţele subţiri strict pe zonele cu probleme, apoi se împachetează în folie, lăsând să acţioneze timp de 15 minute. După acest interval, cu o spatulă de lemn de unică folosinţă, se îndepărtează excesul de piele moartă, aceasta transformându-se într-o formă lichidă datorită procesului de înmuiere, apoi se mai pilesc călcâiele şi tălpile. Următoarea operaţiune constă în aplicarea unui scrub şi executarea unui masaj de câteva minute. Se spală apoi bine picioarele, se aplică crema şi se execută masaj, stimulând circulaţia sângelui, relaxează muşchii, oferind o stare de destindere deplină”, ne-a mai spus Monica Burbutan.
O şedinţă durează circa 45 de minute
Pedichiura medicală trebuie realizată în şedinţe, la interval de două săptămâni, iar în cazul persoanelor fără probleme se recomandă efectuarea acestui tratament lunar pentru a preveni eventualele probleme. „După terminarea şedinţei, care durează între 40 şi 45 de minute, unghiile pot fi date cu ojă, pentru a obţine pedichiura perfectă. Preţul este 55 de lei în salonul nostru”, ne-a mai spus Monica Burbutan.
„Vă scapă de bătături şi de călcâiele crăpate“
Dacă vă întrebaţi şi care este diferenţa între pedichiura cu care v-aţi obişnuit şi cea medicală, tot specialiştii Hollywood Experience vă explică şi ce se întâmplă cu călcâiele cu probleme în timpul pedichiurii clasice. „Problema călcâielor este foarte răspândită. Persoana care are pielea foarte uscată, la început, foloseşte acasă, după baie, piatra ponce, iar în urma utilizării ei, pielea devine franjurată, chiar dacă nu este vizibilă, apoi se usucă şi mai tare. Persoana se programează la pedichiură, unde, după înmuierea propriu-zisă, se îndepărtează cu lama nu doar pielea îngroşată, ci şi cea de protecţie. După ce ajunge acasă, uită de îngrijirea pielii cu o cremă adecvată, iar pielea se usucă şi mai tare, apoi crapă şi problemele reapar… Pedichiura clasică se bazează mai mult pe aspectul estetic al picioarelor, şi eventualele probleme sunt doar ameliorate pe un termen relativ scurt. Pedichiura medicală, prin metode inofensive, precum diferite creme, spume şi loţiuni aplicate în momentul efectuării tratamentului, pe termen lung, duce la vindecarea problemelor sus-amintite. Îngrijirea picioarelor este importantă pentru orice femeie care are grijă de corpul său, de sănătatea acestuia şi de modul cum arată. Fiind o tehnică nouă pe piaţa din România, pedichiura medicală promite să rezolve problemele apărute la nivelul pielii picioarelor, de exemplu bătăturile, dar şi călcâiele încărcate sau crăpate”, a adăugat Monica Burbutan.