de Raluca Grințescu
Temperatura scăzută din anotimpul rece poate dăuna pielii. Din cauza umidităţii mai scăzute faţă de lunile de vară, pielea devine mai uscată şi provoacă mâncărimi. În afară de folosirea unui hidratant puternic şi a unui umidificator, alimentaţia poate juca un rol esenţial în îmbunătăţirea aspectului pielii.
Apa
Cea mai bună soluţie pentru a evita ca pielea să fie uscată este hidratarea. Consumul de apă este esenţial pentru circulaţia de la nivelul feţei (fiind, de asemenea, o soluţie mult mai ieftină în comparaţie cu cremele hidratante). În afară de apă, ar trebui să consumaţi fructe şi legume bogate în apă, cum ar fi pepenele, portocalele, ananasul, ţelina şi castraveţii.
Cele bogate în acizi graşi Omega 3
Grăsimile sănătoase ajută pielea uscată, devenind mai moale, mai hidratată. Astfel, pielea va avea un aspect mai neted, iar ridurile nu vor fi la fel evidente - lifting facial instantaneu. Deficienţa de Omega 3 poate fi cauza pielii uscate, ducând uneori la apariţia eczemelor. Alimentele bogate în Omega 3 includ: somonul, tonul şi păstrăvul. Dacă nu vă place peştele, optaţi pentru seminţe de in, avocado şi nuci.
Cele cu procent mare de vitamina A
Vitamina A este benefică pielii uscate, care se descuamează. Vitamina A ajută la repararea pielii afectate de vânt sau de expunerea prelungită la soare. Această vitamină se găseşte în legumele cu frunze verzi - consumaţi morcovi, cartofi dulci, dovleac.
Cele care conţin zinc
Dacă aveţi pielea uscată, crăpată, consumaţi alimente bogate în zinc. Acesta ajută la vindecarea rănilor, prin repararea pielii vătămate şi o protejează de degradarea ulterioară. Surse de zinc: stridii, fasole, curcan, crab şi carne de vită macră.
Vitamina E
Această vitamină atât de puternică ajută pielea să menţină hidratarea naturală şi apără de razele UV. Alimente bogate în vitamina E: nuci, seminţe, avocado, germeni de grâu, ulei de in, broccoli.
Zincul este de ajutor la vindecarea rănilor, prin repararea pielii vătămate