de Gabriela Niculescu
Uleiul extras din seminţele de maracuja conţine acid palmitic, acid oleic şi, în special, acid linoleic. Maracuja este utilizată în multe ţări pentru beneficiile pe care le are pentru sănătate şi face parte chiar din reţetele tradiţionale, însă uleiul este un instrument extrem de util pentru înfrumuseţarea tenului, a pielii, a părului şi a unghiilor.
Îndepărtează cearcănele şi pungile de sub ochi
Acest ulei contribuie la menţinerea hidratării optime a pielii prin îmbunătăţirea funcţiei de barieră a epidermei. Intensifică procesele de regenerare şi restructurare tisulară şi contribuie la redu- cerea aspectului ridurilor şi liniilor fine prin stimularea sintezei colagenice. De asemenea, contribuie la reducerea efectelor nocive ale radicalilor liberi precum inflamaţia, hiperpigmentarea, degradarea colagenică, prin efect antioxidant. Produsul exercită efect iluminator, reducând sinteza de melanină, ajută la reducerea cearcănelor şi a pungilor oculare. Uleiul de maracuja contribuie la reglarea secreţiei de sebum, reducând obturarea porilor şi formarea comedoanelor.
Reduce excesul de sebum la nivelul scalpului
Produsul conferă părului o textură mătăsoasă şi strălucire, prin hidratarea firului şi netezirea cuticulelor. La nivelul scalpului reduce producţia excesivă de sebum stimulată de produsele de curăţare a părului şi agravată de perturbarea florei de la acest nivel.
Uleiul de maracuja poate fi utilizat pentru hidratarea pielii corpului, dar şi pentru îngrijirea cuticulelor, acele porţiuni de piele care acoperă baza unghiilor şi protejează ţesutul ce asigură creşterea şi regenerarea acestora. Contribuie, de asemenea, la hidratarea optimă a unghiilor, făcându-le elastice şi preîntâmpinând astfel exfolierea.
Seara, după o baie fierbinte a mâinilor, masaţi energic unghiile la bază şi pe toată lungimea acestora, apoi puneţi-vă o pereche de mănuşi de bumbac până dimineaţa