de Gabriela Niculescu
Majoritatea produselor convenţionale de îngrijire, în special şampoanele şi vopselele de păr, fie că sunt profesionale sau pentru acasă, conţin numeroase ingrediente sintetice. Din păcate, toate aceste chimicale rămân în corp mult timp după folosirea produselor, astupă porii şi nu mai lasă pielea să se oxigeneze, aspecte care, în timp, duc la iritaţii şi la alergii. Studiile arată că ingrediente precum SLS, SLES, PEG, etanolamine, etilenoxid, parabeni, alcool, formaldehide, ce se regăsesc în majoritatea produselor pentru păr, irită pielea şi scalpul, dau alergii şi sunt potenţiali cancerigeni. Vestea bună este că acum puteţi opta pentru game profesionale organice de îngrijire a părului şi a scalpului.
„Adevărata frumuseţe este doar cea naturală”
Din dorinţa de a educa oamenii cu privire la efectele nocive ale produselor toxice pe care le foloseşte în fiecare zi, Academia GWS Organic Beauty Center a lansat primul concept protectiv de îngrijire la nivel profesional în România „Frumuseţe Organică Certificată”, în cadrul Expoziţiei anuale din domeniul esteticii profesionale şi medicinei estetice „Cosmobeauty 2016”. „Frumuseţea nu înseamnă să ne punem în pericol sănătatea, iar acum industria cosmetică organică protectivă ne permite să nu mai facem sacrificii atunci când ne dorim un aspect îngrijit. Adevărata frumuseţe este doar cea naturală, de aceea am creat noul concept de abordare protectivă a îngrijirii, inclusiv pentru uz profesional, cu produse la cel mai înalt nivel de calitate, certificate cu Ecocert şi USDA Organic, standardele de referinţă în garanţia calităţii. Alternativele protective de înfrumuseţare, cu impact favorabil asupra sănătăţii noastre şi ecosustenabile reprezintă viitorul în industria frumuseţii”, a explicat Aurelia Dumitru, director general Global Wellness System - Centrul de Frumuseţe, Recuperare şi Medicină Integrativă.
Riscurile la care vă expuneţi când le folosiţi pe cele convenţionale
Prin absorbţia şi inhalarea zilnică a ingredientelor chimice şi a noxelor periculoase din produsele cosmetice convenţionale vă puteţi confrunta cu probleme ce pot porni de la degradarea părului până la ruperea şi căderea acestuia, şi chiar cu fenomene alergice cu risc de şoc anafilactic. Acesta este cazul special al stiliştilor, care se expun zilnic la noxele toxice din produsele de styling şi de colorare. Pielea sensibilă este complet agresată, mai ales în cazul copiilor, cu aşa-zisele produse pentru copii, care însă conţin lista completă de chimicale toxice (SLS, SLES, PEG, etanolamine, etilenoxid, parabeni, alcool, MEA, DEA, NAOH şi 1-4 dioxane sau formaldehide). Legăturile interne din structura părului se pot rupe definitiv, prin aşa-zisele „tratamente” de pe piaţa de beauty ce promit îndreptarea părului, însă pe bază de formol, ingredientul cel mai periculos, care se găseşte, din păcate, în majoritatea tratamentelor de îndreptare cu cheratină de pe piaţă.
Beneficiile acestor game: de la strălucire, la hidratare
Frumusețea organică este esențială pentru epoca în care trăim, iar Aurelia Dumitru vă explică de ce: „Tratamentele pe care le promovăm prin colorare organică sunt compuse din 98,02% ingrediente organice în formule de colorare și de îngrijire profesionale protective. Frumusețea Organică Certificată este conceptul complet pentru saloane, cu primele produse profesionale certificate. Colorarea cu produse organice are un efect ce se simte imediat, deoarece aceasta este ca o baie de magie pură cu miros de strugure, iar părul capătă un luciu şi un reflex frumos datorită ingredientelor naturale şi hidratante, iar alături de pudra 100% fără amoniac, asigură întotdeauna rezultate perfecte, permiţând o decolorare de până la şapte niveluri, în funcţie de culoarea originală a părului.”
„Vopseaua nu are miros și nu creează disconfort, mâncărimi sau usturimi”
Senzația din timpul și după vopsire este asemănătoare cu un tratament pentru revigorarea părului. „Vopseaua profesională naturală nu are miros și nu creează acel disconfort la nivelul scalpului, de mâncărimi sau de usturimi. Ne putem astfel bucura de o colorare şi de o îngrijire organică, fără sulfaţi şi fără amoniac, la nivel profesional. În plus, ne putem decolora părul cu pudra fără amoniac, fără PPD şi fără resorcinol, ce protejează părul, lucrează rapid şi nu lasă pete, putând fi aplicată şi persoanelor cu alergie. Folosind pudra împreună cu vopseaua naturală se vor obţine cele mai reuşite colorări, fără risc de deterioare, ci cu efect de tratament în acelaşi timp. De aceea vă sfătuiesc să alegeţi achiziţiile responsabile ecosustenabile, care nu vă pun în pericol sănătatea!”, a explicat Aurelia Dumitru.
Uleiul de argan protejează culoarea
În loc să apelaţi la produse profesionale pline de chimicale, puteţi opta pentru branduri cu vechime de şase decenii în îngrijirea şi în colorarea protectivă. Astfel, se pot realiza tratamente pentru protecţia culorii, ce repară părul deteriorat şi uscat, protejându-l în acelaşi timp de acţiunea produselor termice de styling, de factorii de mediu, precum şi de procedurile zilnice de coafare. Combinaţia unică de factori vegetali de hidratare, aminoacizi din orez fără gluten, ulei de argan şi ulei de măsline, ajută la reconstrucţia şi la repararea părului, lăsându-l mătăsos, lucios şi mai uşor de manevrat. Nu în ultimul rând, cu ajutorul produselor organice vă puteţi bucura de tratamente de cosmetică pentru păr şi scalp cu efecte pe termen lung, pentru îndreptare permanentă, îndreptare cu volum sau tratament de ondulare permanentă, tratamente de cosmetică pentru pielea capului, de hidratare şi de reconstrucţie capilară avansată.