Main menu

header

583 4 3de Raluca Grințescu

Mango nu este numai bun la gust, el ajută la regenerarea celulelor pielii, hidratează pielea uscată şi previne apariţia ridurilor, acţionând că o barieră împotriva obturării porilor şi a problemelor cauzate de razele solare. Pe lângă conţinutul de vitamina C, în pulpa de mango mai găsim şi cantităţi ridicate de betacaroten şi vitamina A, antioxidanţi care luptă cu îmbătrânirea şi cu ridarea pielii. Chiar şi dermatologii folosesc betacarotenul ca ingredient în tratamentele pentru obţinerea unei pieli suple, pline de vitalitate şi care radiază a sănătate.

Tratează coşurile

Enzimele din mango ajută în cazul unei game variate de probleme ale pielii, de la tendinţa de crăpare a feței, atenuarea iritațiilor, depigmentare (pete ale bătrâneţii, afecţiuni ale ficatului sau pistrui) până la hidratare şi protecţie împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi. Vitamina C vă va proteja pielea împotriva efectelor adverse ale factorilor poluanţi din atmosferă, dar va putea trata şi coşurile apărute vara, crescând şi producţia de colagen, care, în schimb, vă face o piele cu aspect sănătos.

Înainte de a aplica tratamente pentru faţă, este indicat să vă pregătiți tenul şi corpul pentru a primi în totalitate nutrienţii de care au nevoie pentru repararea degradărilor şi pentru o regenerare mai rapidă. Sfatul clasic este acela de a face o baie de aburi de cinci minute în faţa unui castron cu apă fierbinte pentru a deschide porii.

Scrub de corp pentru catifelarea pielii

Ingrediente: 1 mango, 1 lingură cu miere, 2 linguri cu lapte şi 60 g zahăr. Mod de preparare: combinați ingredientele şi frecați întregul corp în timp ce faceți baie, apoi clătiți-vă cu apă călduţă, urmată de apă rece.

Astringent pentru ten cu tendinţă acneică

Dacă suferiți de acnee şi doriți să încercați să rezolvați această problemă cu un tratament astringent natural, fierbeți nişte mago crud (în coajă) în apă şi lăsați la răcit, apoi aplicați lichidul pe faţă.

Demachiant pentru îndepărtarea bronzului

Tot ce trebuie să faceți este să combinați pulpa unui mango cu nişte făină şi miere, pentru a crea o pastă groasă. Lăsați această pastă să acţioneze timp de 15 minute şi înlăturați-o uşor cu apă. Vă va curăța pielea şi va îndepărta şi bronzul dacă o veţi folosi regulat.

Mască de faţă pentru exfolierea tenului normal

Pentru această mască aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 mango copt şi descojit (cam un sfert), 2 linguri cu lapte integral, 1 pudră din migdale şi fulgi de ovăz măcinaţi. Componentele trebuie să fie mixate cu blenderul, apoi aplicate pe faţă şi pe gât. Permiteți-le să acţioneze cam 20 de minute şi clătiți-vă cu apă călduţă.

Mască de faţă cu pulpă pentru ten gras

Spălaţi-vă fața cu apă rece şi aplicați pulpa de mango pe ten, lăsați-o să acţioneze timp de zece minute şi apoi clătiți-vă din nou.

Împachetarea feței adecvată tuturor tipurilor de ten

Mixați două linguri cu pulpă de mango cu o lingură cu miere şi cu o lingură cu ulei de migdale. Aplicați această combinaţie pe faţă şi așteptați 15 minute, apoi clătiți-vă cu apă rece.

Împachetarea feței pentru piele uscată şi sensibilă

Această împachetare a feței ajută la alinarea şi la hrănirea pielii sensibile. Combinați pulpă de mango (cam un sfert) cu șase linguri cu iaurt, lăsați această compoziţie să acţioneze timp de 15 minute şi clătiți.

Mască de faţă pentru toate tipurile de ten

Mierea reţine hidratarea în piele şi absoarbe impurităţile din porii tenului, fiind astfel un remediu eficient, fără chimicale, ideal pentru eliminarea problemelor de piele precum acneea şi coşurile. Ingrediente: 2 linguri cu pulpă de mango, 1-2 linguriţe cu miere, 1 şi 1/2 linguriţă cu ulei de migdale. Mod de preparare: mixați ingredientele într-un castron. Aplicați această combinaţie pe faţă şi pe gât, lăsând-o să acţioneze cam 15-20 de minute. Clătiți-vă cu apă călduţă.

Mască de faţă cu întărire pentru piele uscată

Mango în sine are efect astringent uşor, însă în combinaţie cu ovăzul, migdalele şi frişca va acţiona ca un demachiant uşor, vă va catifela şi exfolia pielea.

Ingrediente: 1/4 mango copt fără coajă, 2 linguri cu praf de fulgi de ovăz, 2 linguri cu migdale făcute praf, 2 linguri cu frişcă mai grasă (dacă nu aveți tenul uscat, folosiţi lapte integral). Mod de preparare: puneți toate aceste ingrediente într-un blender şi amestecați-le până când obţineți o compoziţie cremoasă. Dacă mixtura este prea groasă pentru a fi aplicată pe faţă, atunci adăugați nişte apă distilată, iar dacă este prea lichidă, mai adăugați nişte fulgi de ovăz măcinaţi. Aplicați masca pe pielea curată a feţei şi a gâtului şi lăsați-o să acţioneze 15-20 de minute. Masați pielea în timp ce vă clătiți cu apă călduţă.

Sucul de mango are efect revitalizant asupra pielii şi va înlătura aspectul de ten fără viaţă, de care sigur aveți parte în   perioadele foarte calde şi cu umiditate crescută

Combinaţi-l cu ulei de măsline

Uleiul de măsline este folosit de ani buni în produsele destinate pielii, pentru prevenirea îmbătrânirii şi reîntinerirea tenului, întrucât ajută la distrugerea radicalilor liberi care cauzează pro- bleme ale pielii precum ridurile. Bogat în vitamina E, ajută şi la reînnoirea pielii afectate de razele solare, oferindu-vă un ten cu aspect întinerit în numai câteva minute. Ingrediente: 1/2 mango copt, 1-2 linguriţe cu ulei de măsline extravirgin, 1 lingură cu amidon. Mod de preparare: mixați fructul de mango până obţineți un piure, apoi adăugați ulei de măsline. Mutați această mixtură într-un castron şi adăugați amidonul, până când se formează o pastă. Aplicați această mască pe faţa şi pe gâtul proaspăt curăţate şi relaxați-vă 15-20 de minute.