de Valeria Roman
O tehnică revoluţionară care foloseşte frigul vine în sprijinul reprezentantelor sexului frumos care vor să arate tinere indiferent de vârstă. Aparatul foloseşte o procedură specifică crioterapiei (una dintre metodele din cele mai vechi timpuri care constă în utilizarea frigului în scopuri terapeutice) şi dă rezultate spectaculoase în tratamentele faciale. Aparatul a fost adus în România de ceva timp, la salonul Michelle Beauty Center deţinut de Mihaela Borcea, iar doamnele au început să se bucure de efectele lui imediat.
Utilizează frigul natural electronic stabilizat (-5 grade Celsius)
Atunci când temperaturile ridicate de afară ne dau bătăi de cap, e limpede că femeile rezistă cu greu până şi celor mai simple tratamente pentru ten. Deşi sunt benefice, doamnele privesc totul ca pe o corvoadă atunci când planul de tratament se întinde pe o perioadă lungă, iar şedinţele par interminabile. Cu un aparat care foloseşte îngheţul, tenul suportă mai uşor procedura denumită Cryodermie, iar la final ridurile dispar ca prin farmec, compromisurile fiind mici.
Cryodermia este un concept revoluţionar care utilizează frigul natural electronic stabilizat (-5 grade Celsius). Are la bază tratarea pielii, respectându-i fiziologia, şi utilizarea unui agent fizic, frigul. Acest procedeu nu are nicio contraindicaţie, devenind astfel partenerul ideal în combaterea ridurilor. Paşii sunt la îndemâna oricui. Tratamentele antiaging oferă rezultate deosebite cu ajutorul Cryodermiei şi se realizează în două etape. În primul rând se face o exfoliere pentru eliminarea celulelor moarte folosind un gomaj cu un produs creat special pentru acest tip de tratament. Curăţarea în profunzime este necesară dacă nu a fost făcută recent, şi abia mai apoi se aplică tratamentul. Cryodermia are un efect analgezic care permite optimizarea acestei acţiuni de descuamare intensă. Durata unei şedinţe este de 60 de minute, timp în care tenul este revigorat. Pentru efecte durabile, doamnele sunt sfătuite să urmeze toate cele patru şedinţe necesare. Preţul unei singure proceduri este de 190 de lei. A doua etapă constă în stimularea principalelor metabolisme celulare ale pielii şi a microcirculaţiei cutanate.
Se creează un efect de tonifiere a pielii
Cryodermia vizează trei acţiuni principale. În primul rând, are efect anesteziant. Mai exact, aplicarea frigului provoacă o inhibiţie rapidă a conducţiei nervoase în fibrele senzitive cutanate. În plus, provoacă o staticizare a numeroaselor terminaţii libere de la nivelul superior al pielii. Cele două acţiuni concomitente permit efectuarea unor tratamente care, fără aplicarea frigului, ar fi extrem de dureroase şi ar provoca un adevărat disconfort. În al doilea rând, tratamentul are efect antiinflamator, adică, prin aplicarea frigului pe o suprafaţă cutanată, se ajunge la o vasoconstricţie (n.r. - micşorarea diametrului vaselor sangvine prin contracţia fibrelor musculare netede din pereţii lor), care este urmată de o vasodilataţie (n.r. - mărirea diametrului vaselor de sânge prin relaxarea fibrelor musculare netede din pereţii lor), creată de un fenomen reflex, şi astfel se produce vasomotricitatea - proprietate pe care o au vasele sangvine de a-şi schimba diametrul în funcţie de modificările mediului interior - şi, în plus, se creează un efect de tonifiere a pielii. Această alternanţă favorizează absorbţia şi dispersarea substanţelor active din produsele utilizate în tratamentele de înfrumuseţare în profunzimea ţesuturilor. Cryodermia are un câmp de acţiune foarte precis, cuprins între +8°C şi -5°C. Aceşti parametri trebuie să fie riguros respectaţi, pentru că mai mult de +8°C frigul este insuficient pentru a obţine efectele dorite, iar mai puţin de -5°C frigul este prea intens şi provoacă o cristalizare progresivă a apei conţinute de organism, ceea ce poate provoca leziuni cutanate şi vasculare.
Poate fi folosit şi pentru machiaj semipermanent
Salonul de înfrumuseţare este un loc privilegiat pentru orice femeie. Aici ea găseşte liniştea, relaxarea şi plăcerea momentului în care, în sfârşit, se ocupă de ea - plăcerea de a-şi regăsi frumuseţea. Aparatul care tratează ridurile prin îngheţ poate face şi o micropigmentare semipermanentă urilizând tot frigul (n.r. - cryopigmentare). Acest tip de machiaj are scopul de a evidenţia şi de a sublinia frumuseţea naturală prin retuşuri cosmetice delicate care să scoată în evidenţă personalitatea şi unicitatea fiecărei femei. Micropigmentarea este o metodă de dermografie, de colorare a pielii utilizând pigmenţi 100% naturali, care se introduc în straturile superioare ale epidermei şi care rămân în piele o perioadă determinată între trei şi cinci ani.
Cryopigmentarea reprezintă o revoluţie tehnologică ce presupune utilizarea frigului stabilizat, adaptat la tehnica machiajului semipermanent. Spre deosebire de machiajul semipermanent obişnuit, procedeul cu frig este superior. Astfel, frigul pătrunde în straturile profunde ale pielii şi insensibilizează partea care trebuie machiată, ceea ce face ca disconfortul dat de durere să fie cu 80% redus. Un alt beneficiu este acela că, prin utilizarea aparatului cu frig, se produce o vasoconstricţie care stopează curgerea sângelui şi a limfei. În plus, vasoconstricţia face ca implantarea pigmentului să fie mai uşor de realizat, mai precisă şi, în acelaşi timp, mai durabilă. Alt avantaj constă în eliminarea traumatismelor (inflamaţii, edeme, eriteme), iar recuperarea este mult mai rapidă după intervenţie.
Pigmenţii întrebuinţaţi nu îşi modifică în timp culoarea
Machiajul semipermanent câştigă mult teren în rândul doamnelor, iar în ultimii ani a devenit o cerinţă la modă. Pigmenţii care se utilizează sunt 100% naturali, testaţi dermatologic şi alergologic. Niciun pigment, indiferent de culoarea sa, nu conţine oxid de zinc sau de fier, deci nu îşi modifică nuanţa în timp. Ustensilele utilizate sunt sterile, iar consumabilele sunt de unică folosinţă. Cryopigmentarea este ideală pentru persoanele care au tenul sensibil sau sunt alergice la machiaje, nu au timp sau răbdare pentru a se machia, îşi doresc să arate bine tot timpul zilei, au nevoie de reconstrucţii sau redefiniri.