de Valeria Roman şi Sorin Dumitrescu
Haideţi să ne imaginăm următorul scenariu: vedeţi o reclamă atractivă la o „cremă-minune”, care vă promite un ten perfect şi v-o cumpăraţi! Constataţi apoi că nu vi se potriveşte, vă plângeţi cu ciudă prietenelor sau familiei de banii cheltuiţi şi, după un timp, vă cumpăraţi alt produs. Poate nici de acesta nu sunteţi mulţumită. Vă povestesc prietenele sau persoanele apropiate despre un tratament miraculos descoperit la salonul de înfrumuseţare. Vă duceţi plină de speranţă în căutarea frumuseţii sau a perfecţiunii şi plecaţi tot dezamăgită. Aveţi un déjà-vu? Asta se întâmplă cu milioane de femei din lumea întreagă. Soluţia ideală ar fi să adaptaţi schema dumneavoastră de îngrijire zilnică în funcţie de vârstă, de stil de viaţă, de nivel de stres, de zona în care locuiţi sau lucraţi şi de fiecare anotimp! Mirela Păduraru (medalion), consilier în estetică/trainer cosmetică & machiaj profesional (www.mirelapaduraru.ro), ne-a explicat totul depre beneficiile unui aparat care asistă specialistul în diagnosticul tenului şi efectuează o diagnoză amănunţită, chiar până la nivel de procent de apă intracelulară!
„Poate «pătrunde» chiar până în interiorul celulelor noastre”
- În cât timp putem afla ce probleme avem cu tenul folosind acest aparat?
- Tehnologia cosmetică a evoluat atât de mult, încât acum un aparat de diagnosticare facială poate „vedea” chiar până în interiorul celulelor noastre. Sună SF, dar e adevărat! Ceea ce în mod normal specialistul în cosmetică sau dermatologul făcea în trecut cu mai multe aparate se rezolvă acum în doar două minute. Skintesterul profesional sau analizatorul facial are încorporate mai multe tehnologii într-un singur aparat: un pHmetru, un sebometru, un corneometru, bioimpedanţa multifrecvenţională, are posibilitatea de măsurare a sensibilităţii pielii şi a gradului de reactivitate.
- De ce avem nevoie de analizator când majoritatea femeilor se întineresc imediat cu botox şi cu acid hialuronic?
- Din cazurile pe care le-am avut la clinică vă pot spune că, de cele mai multe ori, nu este necesar să sărim de la a nu face nimic pentru tenul nostru direct la a ne injecta toxină botulinică sau a ne umple ridurile cu acid hialuronic. Etapele intermediare importante care pot aduce îmbunătăţiri semnificative tenului sunt: analiză facială cu ajutorul Skintesterului pro- fesional, stabilirea schemei corecte de îngrijire zilnică a tenului pentru acasă şi identificarea tratamentelor cosmetice care vi se potrivesc, în funcţie de sex, vârstă, profesie şi anotimp. Aceste aparate elimină riscul de eroare şi ajută specialiştii în estetică facială şi corporală să obţină informaţii reale despre pacient pentru stabilirea tratamentului corect.
Problemele pielii, tipărite în 20 de secunde
- Cum funcţionează analizatorul facial şi cel corporal?
- Analizatoarele faciale, dar şi cele corporale pot stabili foarte clar şi exact cât de bun a fost tratamentul pe care clientul l-a experimentat şi în ce măsură au fost îmbunătăţiţi anumiţi parametri imediat după tratament. De exemplu, la un analizator facial foarte performant bazat pe bioimpedanţa multifrecvenţională, se pot determina cantitatea totală de apă şi distribuirea acesteia în formă intracelulară sau extracelulară. În funcţie de vârstă şi de sexul pacientului, aparatul, prin algoritmi specifici de măsurare, creează un profil al testului şi identifică anumite caracteristici cutanate.
- Rezultatele sunt tipărite pe un bon! Ce aflăm în urma „scanării”?
- Analizatorul facial are capacitatea de a oferi rezultate despre: apa totală, apa intracelulară, apa extracelulară, retenţia de apă, gradul de deshidratare, pH-ul estimativ, stratul cornos al pielii, elasticitatea, tonusul şi vitalitatea pielii, gradul de sensibilitate, microcirculaţia, cât de adânci sunt ridurile de expresie, informaţii despre petele pigmentare şi fototip. Nu în ultimul rând, ecranul color cu funcţie tactilă este un alt argument „high-tech” ce conferă garanţia unei aparaturi de ultimă generaţie, capabilă să emită, în baza datelor introduse, un diagnostic corect pentru efectuarea unui tratament facial personalizat, în funcţie de nevoile specifice. În mai puţin de 20 de secunde, cu ajutorul unei imprimante termice, rezultatul este printat.
Testul se face pe faţa curată şi se renunţă la bijuterii
- Cum ne pregătim pentru o analiză facială profesională?
- În seara precedentă analizei dormiţi cu faţa curată şi cu părul strâns dacă îl aveţi lung. În ziua analizei nu vă spălaţi pe faţă cu apă şi nu vă aplicaţi cremă sau produse de machiaj. Astfel veţi avea rezultate exacte la parametrii pH şi sebum. Dacă aţi omis aceste aspecte şi veniţi cu machiaj pe faţă, este necesară demachierea, iar parametrii menţionaţi mai sus pot fi uşor modificaţi.
- Cum se desfăşoară procedura?
- Procedura este extrem de simplă! Veţi sta aşezat(ă) pe pat, îmbrăcat(ă), cu faţa în sus, fără bijuterii de metal la gât, în urechi, piercing pe faţă sau în nas. Ideal ar fi ca şi telefonul mobil să stea în altă parte, nu lângă dumneavoastră. Nu este indicat să mestecaţi gumă, să vorbiţi când vi se face analiza. Pacientul nu simte durere sau disconfort. Specialistul introduce datele persoanei în aparat, poziţionează aplicatorul pe faţă, aşteaptă maximum 20 de secunde, apoi rezultatul testului este printat.
- Cât costă?
- În funcţie de clinică sau de centrul spa, preţurile pot varia între 100 şi 200 de lei, dar cu siguranţă puteţi da şi mai mult pe creme care să nu vi se potrivească deloc. Consilierea estetică nu este obligatoriu să fie inclusă în acest tarif, ea variind între 250 şi 300 de lei (dacă veniţi cu toate produsele dumneavoastră de îngrijire şi vi se evaluează compoziţia chimică a fiecărui produs).