de Raluca Grințescu
Pentru a avea un ten sănătos, este important să vă aplicați din când în când un tratament natural de peeling. Măştile de exfoliere reduc considerabil vizibilitatea porilor şi ajută la estomparea liniilor fine şi a ridurilor. Care sunt cele mai bune măşti exfoliante pentru faţă? Vă spunem noi!
Cafeaua
Cafeaua face minuni atât când o beți, cât și atunci când o aplicați pe ten. Conține acid cafeic, care acționează ca antiinflamator și stimulează producerea de colagen. Aveți nevoie de o linguriță cu cafea măcinată și de o lingură cu apă sau cu ulei de măsline. Puteți să folosiți chiar zațul de la cafeaua de dimineață. Dacă optați pentru ulei de măsline, nu mai e nevoie să folosiți o cremă hidratantă după aplicarea mixturii.
Sarea de mare şi apa
Dacă vreți să creați un amestec foarte simplu, doar combinați sare de mare cu apă şi începeți să întindeți pe piele. Apa călduţă vă ajută la deschiderea porilor, iar granulele fine de sare vor exfolia pielea. Puteți să combinați sarea şi cu un element lipicios, precum mierea, şi obţineți, de asemenea, un produs eficient, însă rămâneți la apă şi la sare dacă vreți ceva rapid.
Mălaiul cu miere
Amestecați într-un bol o linguriţă cu miere şi o lingură cu mălai şi masați-vă pe faţă cu această combinaţie. Clătiți-vă apoi cu apă călduţă. Mierea este bogată în minerale, în vitamine, în enzime, în aminoacizi şi în carbohidraţi, care funcţionează ca adevărate balsamuri pentru păr şi pentru piele. Ea este folosită încă din Antichitate în ritualurile de înfrumuseţare.
Bicarbonatul de sodiu cu uleiul de cocos
Amestecați o linguriţă cu bicarbonat de sodiu cu o linguriţă cu ulei de cocos şi masați-vă bine pe faţă. Dacă aveți tenul foarte gras, încercați să vă preparați o mască de exfoliere doar din bicarbonat de sodiu şi din apă. Folosiți această mască de exfoliere o dată pe săptămână, şi tenul va fi mai strălucitor şi mai curat. Bicarbonatul de sodiu este un adevărat remediu şi pentru tenul cu acnee.
Migdalele pisate şi iaurtul
Sună numai bun de mâncat, însă acest amestec poate fi folosit cu mult succes şi la exterior. Migdalele pisate sunt un abraziv perfect şi, în plus, conţin vitamina E, care ajută la hrănirea şi la catifelarea pielii. Combinaţia poate fi folosită pentru toate tipurile de piele, lăsând în urmă un ten fin şi fără grăsimi. Acidul lactic din iaurt îndepărtează pielea moartă şi ajută la curăţarea tenului de puncte negre, de pete şi de acnee.
Mierea şi fulgii de ovăz
S-ar putea să vă cam murdăriți cu acest amestec, dar face minuni pentru piele. Ovăzul este ideal pentru tenul sensibil şi are capacitatea de a calma şi de a vindeca iritaţiile. În acelaşi timp, funcţionează ca un abraziv natural, iar fulgii pot fi pisaţi foarte fin sau de dimensiuni mai mari pentru un amestec ceva mai dur. Şi mierea calmează pielea şi o menţine hidratată, aşa că este o reţetă numai bună de încercat.
PONT. Sarea îmbunătățește circulația, îndepărtează celulele moarte și catifelează pielea, așa că puteți apela la acest ingredient pentru a vă răsfăța tenul