de Luana Mare şi Adrian Barna
O variantă modernă a vechilor tratamente cosmetice cu abur şi curăţare mecanică o constituie Dermia, o procedură blândă, realizată cu aparatură de ultimă generaţie, cu produse cosmetice dedicate şi cu rezultate eficiente încă de la prima şedinţă, după cum spune Ioana Duculescu (foto), de la Clinica Silhouette, specialistă în înfrumuseţare.
„Reface structura pielii”
- În ce situaţii este util tratamentul Dermia?
- Un ten luminos şi fără riduri este visul oricărei femei care s-a confruntat cu probleme ale pielii. Din cauza ritmului de viaţă foarte alert şi a poluării, ce aduc un stil de viaţă nesănătos, simţim nevoia unor soluţii eficiente, cu rezultate imediate. Este o procedură cosmetică utilă când vine vorba despre întreţinerea şi rejuvenarea tenului, despre reducerea ridurilor fine, de expresie, despre eliminarea petelor. Reface structura pielii folosind microdermabraziunea, mezoterapia şi procedurile filler într-o şedinţă. Tratamentul se realizează cu aparatul skinfactor şi cu creme dedicate.
- Care sunt etapele unui astfel de tratament cosmetic?
- Într-o primă etapă se fac microperforaţii la suprafaţa epidermei, care deschid canale pentru ca ingredienţii care se aplică pe piele să intre foarte bine în profunzime. Practic, e ca o cale pe care o deschid ingredientelor pentru a penetra foarte bine zona tratată.
„Se efectuează peeling cu acizi din fructe”
- Această etapă este dureroasă?
- Nu, deloc. Este foarte blândă. Senzaţia este comparabilă cu a unei unghii care atinge tenul. Iar tratamentul poate fi făcut pe faţă şi pe decolteu.
- Ce etape urmează deschiderii canalelor de la suprafaţa epidermei?
- Urmează o etapă de peelinguri cu alfahidroxiacizi (acizi din fructe) cu concentraţie maximă de 20%. Aceştia desfac legăturile dintre celule şi curăţă foarte bine, după care se face microabraziunea, care, practic, finalizează peelingul. Discurile rotative ale aparatului creează un efect abraziv pe suprafaţa pielii. În plus, coroanele continuă stimularea microcirculaţiei prin intermediul mişcărilor de masaj. Una dintre cele mai spectaculoase inovaţii ale sistemului este procedura de microactivare „M”, care este utilizată pentru a deschide delicat şi fără durere stratul superior al epidermei. Sistemul facilitează o stimulare imediată şi extrem de eficientă a epidermei, pentru penetrarea agenţilor activi. Se realizează reactivarea funcţiilor pielii şi se stimulează sistemele proprii de reparare a acesteia. Se aplică o cremă bazată pe nanomolecule de acid hialuronic, care pătrund foarte bine în piele. Acidul hialuronic ne ajută să avem o hidratare cât mai bună a pielii, astfel încât ridurile care se fac din cauza deshidratării să fie combătute, umplute. Se pot repara chiar riduri deja formate, se poate merge exact pe rid, astfel încât să se amelioreze aspectul acela de bătrâneţe. Pe durata tratamentului, cei mai concentraţi agenţi activi de Power Lift Serum (Argireline) sunt plasaţi direct în riduri.
„Rezultatele se văd de la prima şedinţă”
- Câte şedinţe sunt necesare?
- Dermia se face în cură. În primele două săptămâni se fac peelinguri cu o concentraţie de 10% (aceste alegeri se fac în funcţie de tipul de ten). După ce s-a obişnuit pielea, trecem la concentraţia de 20%, un peeling mai profund. A doua etapă o reprezintă microperforaţiile, după care se aplică produs cu acid hialuronic, care pătrunde şi el foarte bine în profunzime. Şi venim cu măşti care se adresează fie liftingului, fie scopului pe care-l urmăreşte clientul/a: eliminarea petelor, a ridurilor, luminozitate etc. Rezultatele se văd de la prima şedinţă: tenul este foarte luminos, odihnit, dar pentru a se menţine rezultatul primei şedinţe este necesară o cură de patru şedinţe, una după alta, o dată pe săptămână, după care trebuie să se facă întreţinere o dată pe lună.
- Pentru ce vârstă e recomandat?
- Nu este un tratament care să se adreseze unei anumite vârste. Se face atunci când se simte nevoia. Întinerirea, regenerarea se fac şi prin folosirea produselor acasă. Dermia oferă o gamă atât în cabinet, profesională, cât şi la client, şi este eficientă în cicatrice, în pete, nu numai pentru atenuarea ridurilor. Este un tratament utilizat şi împotriva semnelor lăsate de acnee.
„Se completează acasă cu creme de îngrijire”
- Câte creme sunt necesare acasă pentru a continua tratamentul?
- Există o gamă completă, care cuprinde: gel de demachiere pentru dimineaţă şi seară, un tonic pentru exfoliere uşoară, recomandat în fiecare seară după demachiere, mai este un concentrat pe bază de acid hialuronic şi colagen, ce se aplică după demachiere, iar seara, după tonic. Mai este crema de final, ce se aplică în ultimul pas de îngrijire acasă. Tot din gamă mai fac parte şi măştile: antiaging, ce are şi efect de remodelare, dar şi masca pe bază de acid hialuronic, ce oferă o hidratare intensă a tenului şi estomparea ridurilor fine.
- Are efecte secundare?
- Nu, este o procedură neinvazivă. Este un tratament cosmetic profund, realizat cu aparatură de performanţă.
- Poate ajuta şi un ten cuperotic?
- Se poate lucra pe ten sensibil. Pe cel cuperotic stabileşte specialistul dacă este util. Tratamentul se poate adapta, se personalizează.
„Pentru orice vârstă, pentru orice sex”
- Cât durează o şedinţă?
- De la 30 de minute până la o oră şi jumătate. Depinde de ceea ce se urmăreşte. Protocolul antiaging durează o oră şi jumătate, reactivarea tenului durează 30 de minute. Ca avantaje ale tratamentului Dermia avem: protocoale personalizate pentru fiecare tip de ten în parte, cu rezultate vizibile în timp foarte scurt, de la prima şedinţă. Tratamentul se adresează tuturor persoanelor, nu contează vârsta, sexul. Este o procedură la care apelează şi bărbaţii, nu numai femeile.
„Sistemul facilitează o stimulare imediată şi extrem de eficientă a epidermei, realizează reactivarea funcţiilor pielii şi activează sistemele proprii de reparare ale acesteia“
„Faţa îşi menţine structura nouă pe tot parcursul anului“
- Cât pot dura efectele tratamentului Dermia?
- Respectând cura recomandată, efectele pot fi menţinute pe toată durata anului, cu rezultate formidabile în cazul liniilor de expresie, al tenurilor seboreice, al cicatricelor postacneice şi al tenurilor lipsite de fermitate, densitate şi luminozitate.