de Roxana Istudor
Tehnică inventată în anii ’50 și dedicată inițial eliminării durerilor, mezoterapia a intrat „pe ușa din față” și în domeniul înfrumusețării, devenind o foarte populară procedură de reîntinerire în lumea occidentală.
Netezește liniile de suprafață
Mezoterapia este, practic, injectarea unui amestec special de vitamine, aminoacizi și medicamente la câțiva milimetri sub pielea feței. Efectul este de umplere a spațiilor și de hidratare profundă a tenului, netezind, în paralel, liniile de suprafață cauzate de pielea deshidratată. Tratează mai multe probleme ale tenului în paralel cu efectul de întinerire, întrucât cocteilul este realizat în funcție de pacientă și de cerințele pe care le are. O singură ședință face chipul să pară permanent proaspăt odihnit. Injectarea coctei- lului de substanțe se face cu ajutorul unui ac special, foarte scurt, care pătrunde în profunzime până la patru milimetri, în funcție de problema care trebuie tratată. Specialistul introduce acul sub piele dintr-un unghi sau face o întoarcere rapidă din încheietură, pentru a plasa foarte puțină substanță, personalizată după nevoile pacientei. De regulă, pentru rezultate optime, este nevoie de câteva ședințe de mezoterapie, iar unele cliente se pot întoarce la cabinet chiar și de 15 ori. La început, distanța între sesiuni este de șapte-zece zile, apoi întreținerea se realizează la interval de o lună.
Întregul corp se poate recontura
Substanța injectată implică un anestezic local, antiinflamatoare care tratează venele și capilarele, substanțe care relaxează musculatura, extracte de plante, hormoni, vitamine și minerale. Procedura nu se reduce doar la chip. Corpul se poate recontura prin mezoterapie, iar pielea devine mult mai strălucitoare peste tot unde se intervine prin această metodă, dau asigurări cei care o practică.