de Claudia Stan
Numele de Teodora Trandafir sau, mai simplu, Teo este sinonim cu televiziunea. Mai bine de 15 ani, emisiunile moderate de ea au făcut deliciul a milioane de telespectatori, fiind iubită pentru umorul, starea de spirit, energia şi inteligenţa extraordinare. Audienţele-record, dar şi felul său plăcut de a fi i-au adus comparaţia cu o vedetă de talie mondială, nimeni alta decât Oprah Winfrey. Cu toate acestea, Teo s-a despărţit de ceva timp de meseria care a consacrat-o, fără a regreta decizia luată. Dimpotrivă, se bucură din plin de viaţă, dar mai ales că are mai mult timp pentru fiica sa, Maia. Printre picături, energica vedetă a început, curajoasă, un nou drum în spinoasa lume a afacerilor... În interviul de mai jos veţi afla mai multe despre viaţa de acum a îndrăgitei Teo Trandafir.„Viaţa mea începe şi se termină cu Maia”
- Cum aţi reuşit ca pe parcursul a 15 ani de televiziune să nu vă dezamăgiţi publicul?
- Vorbind despre publicul de televiziune, nu ştiu dacă acesta este sau nu dezamăgit de retragerea mea. Sper să mă înţeleagă şi să cântărească decizia mea în contextul actual al televiziunii, în care, de la o vreme, nu mă mai văd evoluând.
- Ce înseamnă Maia în viaţa dumneavoastră?
- Maia este totul pentru mine! Ziua începe şi se termină cu ea, viaţa mea începe şi se termină cu ea. Cine este mamă înţelege despre ce vorbesc. Ea face parte dintre raţiunile pentru care revenirea mea în televiziune pare foarte îndepărtată. Acum sunt lângă ea de fiecare dată când face un progres. Colorează, pictează, decupează (cu ajutor în folosirea foarfecelor, încă), scrie şi citeşte, rezolvă problemele din zecile de cărţi apărute pe piaţă ce se adresează copiilor de vârsta sa. Încercăm să nu exagerăm, pentru că nu urmărim evoluţii rapide, ci sistematice şi durabile.
- Povestiţi-ne o întâmplare hazlie cu ea!
- Fiica mea este un copil vesel, amuzant. Primele cuvinte au fost cele pe care le spune orice copil, dar dulci mi s-au părut cele stâlcite (caritatiţă în loc de caracatiţă, tactus în loc de cactus, hihopopotam în loc de hipopotam, traxcavator în loc de excavator). Când a văzut prima oară o vacă de aproape a strigat: „Mami, uite un elefant!”.
- Cum este Teo în viaţa de zi cu zi, aşa cum puţini o cunosc?
- Acest lucru cred că trebuie să-i întrebaţi pe cei care mă ştiu. Pentru studenţii de la Şcoala de Televiziune am fost o mare surpriză! Se aşteptau să fiu mai distantă, mai pătrunsă de propria importanţă, iar acest lucru mi l-au spus abia acum, când am devenit mai apropiaţi. Asta mă bucură enorm! Cred că sunt o persoană agreabilă, cel puţin asta îmi propun.
A pierdut peste 60 kg!
- Ca vedetă de televiziune aţi fost preocupată de imagine. A fost grea bătălia cu kilogramele? Acum mai ţineţi regim?
- În prezent ţin dieta „Slăbeşti mâncând”, la sfatul bunei mele prietene, medicul Gabriela Man. Îmi aduc aminte că primele 60 kg le-am înlăturat acum câţiva ani (când Gabi încă nu exista în viaţa mea), printr-o dietă hipocalorică clasică, adică fără grăsimi, zahăr, făină, alcool etc. Brânza de vaci şi carnea degresată, peştele şi legumele erau ingredientele favorite. Maximum două linguriţe cu ulei de măsline pe zi în salată şi, în rest, cele menţionate anterior. Femeile care vor să slăbească trebuie să consulte neapărat un medic nutriţionist, pentru că pot apărea tot felul de pericole cauzate de neştiinţă. Apoi, curele de slăbire se pot întoarce împotriva pacientului, făcând mai mult rău decât bine.
- Cum reuşiţi să vă menţineţi elasticitatea pielii?
- Am o vârstă la care trebuie să am mare grijă de pielea mea. Recunosc, solarul este unul dintre viciile mele, dar asta mai mult datorită efectului benefic pe care l-am simţit în ameliorarea durerilor de spate, de pildă. Câteva minute de solar şi trec! În rest, ulei de măsline, demachiant, indiferent de ora la care ajung acasă, creme, dar şi sfaturile prietenei mele Dana Sota, expert în beauty, şi tot aşa… Nu ştiu în ce măsură mă ajută sportul, dar îl practic în fiecare zi pentru întreţinere.
- Dacă ar fi să daţi timpul înapoi, ce aţi schimba?
- Nu multe. Sunt câteva greşeli pe care le-am recunoscut nu o dată, iar dacă aş putea da timpul înapoi le-aş evita la o a doua încercare. Norocul este că, puse cap la cap, evenimentele din viaţa mea s-au sfârşit cu bine. Cel puţin până acum.
Făina-minune
- Cum v-a venit ideea fabricării unei pâini ce nu îngraşă?
- Această pâine nu este ideea mea. Produsele „slăbeşti mâncând” sunt rezultatul muncii Gabrielei Man, un medic dedicat, pe care o respect în mod special. Eu nu am făcut altceva decât să înţeleg principiul pe care funcţionează făina şi să mă alătur unui proiect cu valenţe umanitare. Făina se adresează acelor persoane care înţeleg dieta ce însoţeşte produsul pentru a garanta eficienţa rezultatelor. Gabriela Man a fost cea care a adus această idee revoluţionară în nutriţie. Eu am încredere că publicul larg va înţelege ajutorul enorm pe care acest medic îl dă celor care vor să mănânce, dar şi să slăbească! Plăcintă cu mere, cozonac, pâine, sărăţele… toate sunt la îndemâna tuturor prin câteva cofetării.
- Tot ce faceţi se bucură de succes. Care este cheia?
- Părerea mea este că trebuie să te gândeşti la ziua de azi şi să o prevezi pe cea de mâine, fără să te concentrezi la planuri măreţe. Succesul vine dacă eşti serios, muncitor şi dacă ai norocul să te afli la momentul oportun în locul potrivit. Cred. Nu am reţete după care mă ghidez, în schimb credinţa în Dumnezeu poate să le înlocuiască oricând.
Făina „Slăbeşti mâncând” se poate cumpăra doar on-line, pe www.slăbeştimâncând.ro, în saci de 10 sau de 25 kg. Pentru că această cantitate este prea mare, recomandăm asocierea a două sau trei gospodine la un sac. Produsele rezultate din această făină sunt delicioase şi folosite alături de dieta simplă pe care o găsiţi alături de făină, este foarte eficientă. Această făină mai poate fi folosită la şniţele, la îngroşat sosuri, la paste etc.
Ingrediente: un kilogram de brânză proaspătă de vaci, opt linguri cu fructoză, 200 ml smântână, stafide (după gust), esenţă de vanilie (după gust) şi zece ouă.
Mod de preparare: se amestecă toate ingredientele într-un vas, până ce se omogenizează. Se pune compoziţia într-o tavă şi se bagă la cuptor la 150 de grade Celsius. După o oră se verifică dacă s-a copt. Poate fi ţinută şi mai mult dacă nu este gata. Maia face deja singură prăjitura casei, aşa că v-o recomandăm cu mare drag!