Main menu

header

Specialiştii sunt de părere că Marea Moartă reprizintă o curiozitate şi un dar al naturii datorită conţinutului bogat în săruri minerale, unele unice. Astfel, Marea Moartă a devenit un adevărat mijloc terapeutic unic pe Terra, cunoscut şi folosit încă din antichitate. Regina Cleopatra a obţinut exclusivitate pentru producerea cosmeticelor, farmaceuticelor şi a extractelor de la Marea Moartă, după ce Marc Antoniu a cucerit zona de dragul ei. Regiunea a devenit atât de importantă, încât caravanele sale de cămile străbăteau Deşertul Sinai pentru a aduce extractele minerale şi nămolul din Marea Moartă.
Primele produse cosmetice naturale
     În Marea Moartă se găsesc 26 de minerale, incluzând magneziu, calciu, brom şi potasiu. Apa mării este recunoscută pentru calităţile de hrănire a pielii, de uşurare a disconfortului reumatic, de activare a sistemului circulator şi de relaxare a musculaturii.  Comparativ cu 3% conţinut în săruri ale apei mării obişnuite, apa Mării Moarte conţine 32% săruri şi minerale. Din aceste minerale, combinate cu uleiuri aromatice presate la rece, nămol şi alte ingrediente naturale au fost obţinute primele produse cosmetice şi de îngrijire corporală (săpunuri, creme, uleiuri, măşti), ce au făcut celebră frumuseţea femeilor din Levant şi din Egipt. Frumoasa şi renumita Cleopatra a fost prima care a beneficiat de miracolul de înfrumuseţare al Mării Moarte.

Săpunurile speciale dau fermitate pielii!
     Săpunurile cu o abundentă bază vegetală, glicerină sau ulei de măsline amestecate cu săruri minerale şi nămol, cu uleiuri de cocos, vanilie, patchouli, măr, lavandă, trandafir, ceai verde, lapte de capră şi alte extracte din ambră, fructe şi plante aromatice reprezintă baza fermităţii pielii. Astfel, săpunurile speciale, după ce sunt manufacturate, sunt lăsate să se matureze patru săptămâni. Doctor Carmen Vasilescu, reprezentanta firmei „No limits Partner”, mărturiseşte că: „Sunt unice şi lasă pielea moale, curată şi cu un miros irezistibil.    

     Uleiurile sunt obţinute prin presare manuală la rece, iar lufa naturală, îmbrăcată în săpun cu glicerină, este un exfoliant natural, foarte eficient pentru masajul anticelulitic. Trebuie să ştiţi şi despre proprietăţile fantastice ale laptelui de capră, pe care îl foloseau grecii, romanii şi egiptenii. Pentru aceştia, laptele de capră era tratamentul de bază pentru piele. Tot în laptele de capră se îmbăia şi Cleopatra pentru a-şi păstra frumuseţea pielii.”

Vitaminele A, E şi B6 regenerează epiderma
     Săpunul de capră conţine un acid gras (acidul caprilic), ce are proprietatea de a reduce ph-ul, protejând astfel pielea de invazia bacteriilor. De asemenea, este bogat în triptofan (alt aminoacid esenţial), ce are proprietatea de a elimina tensiunile nervoase şi de a reduce durerea. Vitaminele A, E şi B6 (riboflavina) conferă laptelui de capră proprietăţi puternice de antiîmbătrânire şi de regenerare. Riboflavina, de exemplu, participă activ în procesele metabolice, ajută la formarea anticorpilor şi a celulelor pielii. Fiind cel mai bine tolerat lapte atât în uz extern, cât şi intern, dermatologii îl recomandă în mod frecvent persoanelor cu dezechilibre ale pielii, fie că este vorba despre eczeme, alergii sau despre psoriazis.

Laptele de capră reduce iritaţiile
     „Chiar şi atunci când soarele devine duşmanul pielii, producând arsuri şi crescând riscul de cancer de piele, ne putem gândi la laptele de capră ca la un aliat. Săpunul ce conţine lapte de capră este recomandat în bolile de piele (eczeme, psoriazis, acnee, iritaţii etc.). De asemenea, elimină celulele moarte, oxigenează şi hidratează, stimulează metabolismul cutanat şi echilibrează ph-ul pielii, reduce iritaţiile, hrăneşte şi revitalizează, având ca efect întinerirea şi însănătoşirea pielii”, este de părere doctor Carmen Vasilescu.

Ana-Maria Cocea