Main menu

header

805 4 4de Călin Popa şi Daniel Şuta

V-ați gândit vreodată că ați putea ieși pe stradă mirosind a conopidă ca notă de bază sau praz ca notă de vârf? Lumea parfumurilor organice a intrat pe un nou „teren de joacă”: legumele și miresmele lor inconfundabile.

Esențe extrase din producția locală

Garden Lab, line de parfumuri imaginată de Symrise, propune o incursiune înmiresmată și total organică în lumea legumelor. Create din ingrediente 100% naturale, aceste produse au la bază alimente locale, de sezon, inspirate din trendul prezentului, centrat pe realizarea de cosmetice prietenoase cu organismul și cu mediul înconjurător. Tehnologia pe care o înglobează aceste cinci parfumuri, numită SymTrap, a dat la iveală câteva extracte originale, colectate din culturi din Franța, Germania și Belgia, sintetizate de compania Dianafood. În esențele create sunt înglobate particulele cu miresme din aburi și ape reziduale, este înlăturată apa și se injectează alcoolul necesar producerii parfumurilor. Rezultatul cu aromă de legume este un ingredient curat, care nu implică chimicale sau căldură, notează premiumbeautynews.com.

Ceapă, anghinare, praz și conopidă

Printre esențele principale create cu ajutorul tehnologiei SymTrap se află asparagus, ceapă, anghinare, praz și conopidă. Produsele finale au un miros cât se poate de apropiat de varianta naturală, din care au fost extrase esențele și sunt prelucrate într-o varietate de arome, unele cu textură nouă, mai elaborată, altele alături de ingrediente clasice, care și-au demonstrat rezistența în preferințele consumatorilor. „Ca parfumieri, lucrăm cu o paletă în continuă evoluție. Căutăm în permanență noi formule care să nu prejudicieze miresmele și este o adevărată provocare pentru noi, în calitate de creatori, să adăugăm noi elemente paletei existente”, detaliază Alexandra Carlin, creator de perfumuri la Symrise.

Texturi inedite, combinații surprinzătoare

Potrivit creatorilor liniei de parfumuri, s-a realizat, de pildă, o notă fundamentală de anghinare din Pirinei în jurul căreia „gravitează”, printre altele, miresme de cumarină și accente de ferigă. Pentru varianta cu asparagus alb, s-au folosit molecule de legume de la ferme din Germania, îmbogățindu-se notele proaspete, de verde crud, cu nuanțe de cereale. De asemenea, realizată de creatorul Aliénor Massenet, surpriza numită conopidă este o formulă untoasă, alături de care au fost „montate” vanilia și anumite esențe de porumb-dulce. În plus, și textura fizică a parfumului este mai densă, inedită pentru lumea parfumurilor. Nu în ultimul rând, aromei înțepătoare de ceapă i s-au adăugat note de lemn-dulce și o serie de esențe de condimente.

Considerată o revoluție în lumea parfumurilor, linia de miresme cu molecule din legume va continua cu extracte de morcovi și nuci caju