Main menu

header

824 4 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

Actrița cu sprâncene emblematice, care au generat un trend al înfrumusețării, Emilia Clarke crede în naturalețe, în expresivitatea care stă la baza interpretării actoricești la orice vârstă. În cadrul unui interviu recent, „Mama dragonilor” a făcut distincția între presiunea „tinereții eterne” pe care o exercită industria cinematografică și autenticitatea atât de necesară în meseria de care este fascinată din copilărie.

„Cred în firescul abordării față de propriul ten”

824 4 2Emilia Clarke este mult mai mult decât neînfricata „Mamă a dragonilor” din celebra producție „Urzeala tronurilor”, adevărat fenomen cinematografic. Actrița este o susținătoare a drepturilor persoanelor afectate de boli mintale și, în același timp, Ambasador al Clinique Global. Abordarea vedetei față de aspectul pielii sale poate fi considerată o adevărată rebeliune, întrucât Emilia crede în autenticitate și normalul aspectului. „Cred în firescul abordării față de propriul ten și cred că devine un trend. Toți vrem să avem în fiecare zi o piele perfectă, plină de strălucire, dar trebuie să știm să ne spunem că arătăm bine și atunci când perfecțiunea nu ne privește înapoi din oglindă”, spune Emilia.

Își face singură masaj facial în fiecare seară, înainte de culcare

Vorbind despre secretele tenului său, care pare mereu să arate foarte sănătos și luminos, Emilia Clarke a mărturisit că cele mai importante sfaturi le-a primi de la mama sa, femeie de afaceri în industria frumuseții. „De când eram de-o șchioapă, mama m-a învățat despre curățare, tonifiere și hidratare ca despre regulile de aur ale unui ten sănătos. Mama nu și-a făcut nicio intervenție și este în continuare o femeie foarte frumoasă. Privind atâția actori care nu și-au făcut injecții și operații și care sunt atât de frumoși, mă gândesc că a înainta în vârstă ne face mai eleganți”, crede Emilia. Pe de altă parte, în rutina de beauty a interpretei personajului Daenerys Targaryen intră și masajul facial, pe care vedeta și-l face singură în fiecare seară, înainte de culcare, un trend pe care îl promovează Ducesa de Cambridge sau fostul supermodel Cindy Crawford.

„Am dat afară o cosmeticiană care mi-a recomandat injecții de umplere”

Actrița consideră că o vedetă este într-un anume punct al carierei sale tocmai pentru că a înaintat în vârstă. „La 34 de ani, sunt mai înțeleaptă, mai inteligentă, am avut mai multe experiențe profesionale, am făcut lucruri de care sunt mândră. Doar timpul facilitează astfel de împliniri, așa că, dacă fața mea reflectă timpul pe care l-am petrecut în această lume și implicit toate realizările mele, sunt de acord cu el”, mărturisește Emilia. Pe de altă parte, actrița resimte presiunea industriei care mizează totul pe ideea de „tinerețe veșnică” a chipului. „La un moment dat, a venit la mine o specialistă în proceduri faciale și mi-a spus că este nevoie de injecții de umplere a ridurilor, ca să-mi recuperez fața, după cum s-a exprimat. Am dat-o afară. Aveam 28 de ani”, își amintește „Mama dragonilor”.

Puțin rimel și ruj roșu aprins

Emilia Clarke afirmă că nu concepe să-și facă intervenții estetice într-o meserie care mizează totul pe expresivitatea interpretării. „Aud peste tot despre colegi care au început deja să-și facă intervenții, iar presiunea se resimte. Te întrebi deseori dacă nu ar fi cazul s-o apuci pe acest drum, dar eu cred că un regizor care te pune în lumina potrivită este suficient. Trebuie să rămân expresivă, asta este meseria, iar atunci când intervii, totul devine imobil, nu mai arăți firesc, ci lucios și straniu. Dacă meseria îmi va cere vreodată să-mi fac operații estetice, voi renunța la actorie”, afirmă Emilia. Pentru aspectul de fiecare zi, vedeta optează pentru puțin rimel și ruj, de regulă în nuanță aprinsă de roșu. „Cred în înfrumusețarea simplă, dar eficientă”, adaugă actrița.

Baie fierbinte cu multe săruri, meditație și yoga

De fiecare dată când are nevoie de relaxare, Emilia Clarke recurge la o baie fierbinte, cu multe săruri și ulei esențial de lavandă. „Am o piele sensibilă, care poate reacționa foarte urât la unele produse. De fiecare dată când simt nevoia nu doar de relaxare, ci și de curățare și tonifiere a întregului corp, fac o baie fierbinte, cu săruri. Aprind câteva lumânări, iau o carte sau ascult jazz, iar rezultatele sunt remarcabile”, detaliază vedeta. De asemenea, în perioada de carantină, actrița a început să recurgă la meditație. „M-am obișnuit să meditez și să fac yoga aproape în fiecare dimineață. Acestea sunt două proceduri cu efecte extraordinare, m-au ajutat în momentele de panică sau când aveam senzația că nu pot să respir”, mărturisește actrița.

Dietă strictă, cu proteine, grăsimi sănătoase și multe verdețuri

824 4 3Pasionată de actorie încă de la vârsta de 3 ani și absolventă a Drama Centre, din Londra, Emilia Clarke a respectat reguli dietare foarte stricte pe tot parcursul dificilelor filmări pentru producția care a transformat-o într-un star mondial. Practic, dieta actriței a fost stabilită de antrenorul personal James Duigan, fondator al mișcării „Bodyism” și care este un stil de viață. Ca urmare, Emilia a urmat cu strictețe filosofia utilizării alimentelor în starea lor naturală, eliminând hrana procesată, zahărul și alcoolul. Regimul actriței include proteine din pui, miel sau somon, grăsimi din avocado, nuci, semințe și ulei de cocos, precum și un curcubeu de vegetale, în frunte cu spanac, broccoli, cartofi dulci și ardei gras. De asemenea, actrița este foarte atentă la orele de somn. Firește, filosofia alimentară pe care a îmbrățișat-o „Mama dragonilor” permite unele „trișări”, Emilia apelând din când în când la savoarea unei beri reci…

„Am testat vechiul truc cu aplicarea unei linguri metalice pe locul unei umflături de pe față și am constatat că funcționează!“

În formă cu alergare pe bandă şi ridicări de greutăţi

824 4 4În ceea ce privește pregătirea fizică, Emilia Clarke nu exagerează, dar nici nu neglijează exercițiile care o mențin în formă. Vedeta merge la sală de patru ori pe săptămână, preferă antrenamentul pe banda de alergare și ridicările de greutăți. De asemenea, „Mama dragonilor” face genuflexiuni, exerciții pentru îmbunătățirea posturii, sărituri și mișcări care cresc rezistența. „Pentru cine vrea să se mențină în formă, abordarea trebuie să fie concentrarea pe sănătate. Prefer să am grijă de corpul meu, să fac exercițiile care i se potrivesc și nu să-l presez sau să-l oblig să facă ceva ce ar avea rezultat contrar”, argumentează Emilia.